Son günlerde üst üste yapılan zamlar dolayısıyla bütçesini kısmak zorunda kalan vatandaş, ev ekonomisini de kısma yoluna gitti. Vatandaşın harcamalarda kısıtlamaya gitmesi en çok pazarcı esnafını etkiledi.
Didim Halk Pazarı esnaflarından Oğuzhan Gökbakar, “Kriz Kimi vurmadı ki? Zamlar halen devam ediyor ama bizim sattığımız ürünlere zam gelmiyor. 4 sene önce sattığımız brokili 2YTL iken bugün 1 YTL"ye kimse almıyor. 4 sene önce mazot 1YTL idi şimdi mazot oldu 3 YTL fakat biz üreticiler bu durumdan hiç memnun değiliz. Ülkemizde sadece parası çok olanlar kazanıyor, biz ise hep cepten yiyoruz” dedi.
Hasan Uyaroğlu adlı pazarcı ise “Krizin etkilemediği kimse yok. Biz üreticiyiz. Bu kriz bizleri de toplumun her kesimini de derinden etkiledi. Benim şu an Pazar gelmemin maliyeti 150 YTL. Ben ilk olarak bu parayı kazanıp ardından da gelir giderimi hesaplayıp para kazanmam lazım. Pazaryerinde satışların ve hareketliliğin yeni pazaryerine göre daha iyi. Burada yerimiz 3 metrekare ancak malımızın ve kendimizin yerleşmesi için 3metre daha yer kiralıyoruz” diye konuştu.