Pazaryerinde satış yaptıkları tezgahın arkasına astıkları dövizle İsrail"e tepki gösteren esnaflar, Başbakan Erdoğan"ın Davos"taki çıkışına da destek verdi.
İsrail"in Gazze"de yaptığı saldırıları kınayan ve son olarak Başbakan Erdoğan"ın Davos"taki konuşmalarını destekleyen Didim Pazarcı esnaflarından Emin Türkal ve Seher Kurtulmuş yazdıkları pankart ile hem İsrail"e olan tepkilerini hem de Başbakan"a destek verdiklerini kaydetti.
Açtıkları pankartla Gazze"ye olan desteklerini sürdürdüklerini söyleyen Emin Türkal, “İsrail"in yaptığı insanlık katliamını unutmak mümkün değil. Tüm herkes kimin suçlu olduğunu görüyor. Başbakanımızın yaptığı konuşmaları sonuna kadar destekliyoruz ve bir Türk olarak bu konuşmalardan gurur duyduk. İsrail"e gerekli cevabı verdiğine inanıyoruz” dedi.
Pazarcı esnafındaki yazıyı görerek destek veren Didimli İsmail Şahin ise pazarcıların yazdığı yazı da vermek istediği mesajı aldıklarını söyleyerek, İsrail"in yaptıkları ortada ve bizim din kardeşlerimize yapılan bu katliama sessiz kalamayacağımız ülke olarak ta ortaya koyduk. Sayın Başbakanımızda gerekli cevabı İsrail"e verdi. O nedenle bizler her zaman Gazzelilerin ve Başbakanımızın arkasındayız” diye konuştu.