Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İzmir Reklamcılar Derneği tarafından düzenlenen söyleşide ekonomik krizlerde reklamın itici gücü tartışıldı.

Selçuk Yaşar Kampüsü'ndeki söyleşide İzmir Reklamcılar Derneği Başkanı Murat Türkay ile Dominant Ajansı sahibi İsmet İmrak, krizlerde reklam cephesinde yaşananları ve araştırma sonuçlarını anlattı. İzmir Reklamcılar Derneği(İRD) Başkanı Murat Türkay, 2001 krizinden alınan dersler ve sektörel etkileri ışığında 2008 krizinin atlatılmaya çalışıldığını belirtti. Türkay, araştırma sonuçlarına göre, kriz dönemlerinde reklam bütçelerini kısıtlamayan firmaların büyüdüklerini ifade etti.

Türkay, şöyle konuştu:

''Krizde reklam veren firmalar pazar paylarını artırarak büyüyor. Krizde reklam vermeyi sürdüren firmalar diğer şirketlere oranla 4.5 kat büyüdüğü 2001 krizin ortaya koyduğu sonuçlardan biridir. Şirketler, fiyat indirimi, promosyon, ekonomik ürünler arz edip, iletişime ara vermez ise krizi en az hasarla atlatırlar.''

Krizin fırsata dönüştürülebileceğini ifade eden Türkay, insanların ekonomik kriz dönemlerinde evde televizyon başında daha çok vakit geçirmelerini fırsat bilen bir çerez firmasının yaptığı reklam harcamalarıyla yeni bir marka oluşturduğunu örnek verdi.