Zabıta Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda oluşturulacak olan eğlence yerleri denetim ekibinde sağlıkçılar itfaiyeciler ve ilçe belediyesinin zabıtası yer alacak.

Büyükşehir Belediye Meclisi, vatandaşlardan gelen yoğun şikayet üzerine gazino, bar, pavyon, içkili lokanta ve diskotek gibi gece eğlence mekanlarının denetlenmesi amacıyla “eğlence yerleri denetim ekibi” kurulmasını kararlaştırdı. CHP grubunun ret oyuna karşın oy çokluğu ile geçen karara göre Hacı Bayram Veli Cami, Ulus, Dışkapı, Bentderesi ve Hisar Bölgesi’nde faaliyet gösteren eğlence mekanları ruhsat, itfaiye, sağlık ve gürültü konuları ile diğer noksanlıkları yönünden denetlenecek. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı koordinesinde oluşturulacak olan “pavyon timi”nde, Sağlık İşleri, Destek Hizmetler, İtfaiye Dairesi Başkanlıkları ile gerek duyulması halinde ilçe zabıtası yer alacak. Oluşturulan ekip, yapılan denetimler sırasında ilgili kabahat fiillerini tespit etmeleri halinde ise idari yaptırım cezası uygulayacak.

CHP: AMAÇ KAPATMAK
“Pavyon timi”ne karşı çıkan CHP Grup başkan Vekili Fazıl Güleken, şunları söyledi: “İçkili mekanların olumsuz olduğu izlenimi yaratılarak, kurulacak olan özel ekiple bu tip mekanlar yıldırılmak isteniyor. A Takımı, Taliban Polisi mantığıyla hareket edilerek içkili mekanların kapatılması amaçlanıyor. Çevreyi rahatsız eden ve usulüne uygun işletme yapılmayan iş yerleriyle ilgili emniyetin yasal olarak müdahale etme yetkisi zaten var. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin de yetkileri bulunmasına rağmen ayrıca bu işyerleriyle ilgili ‘eğlence yerleri özel denetim birimi’ kurulması bizce uygun değildir. Böyle özel bir birimin kurulması, süreç içinde yetkilerin dışına çıkma endişesi yaratmaktadır.”