Aragones, rahat. Maçın derbi olması onun için önemli değil. Önemli olan, istediklerinin uygulanması...

Bıyık altından gülüyor hep Luis Aragones! Dikkat edin, gülmüyor demeyin. En stresli durumda bile deneyimini konuşturuyor ve “Mayısta görüşürüz” diyerek konuyu öteliyor. Ne yaptığını bilen bir adam var herkesin karşısında. En azından buna kimse inanmasa da öyle olmasını umut ediyor. Beşiktaş maçı öncesi de rahat. Derbi olması onun için önemli değil.
Luis zoru kolaya çevirebilen bir adam. Onun için Boğaz"da bir villada yaşamaktan güzel bir emeklilik olabilir mi? Hem tatil hem iş yapıyor. Zannetmeyin ki Fenerbahçe"ye para kazanmak için geldi. Para, bundan sonraki hayatı için amaç değil araç. Güzel evinden çıkarak idmandan tam 1,5 saat önce Samandıra"ya geliyor. Antrenman başlama saatinden 5 dakika önce sahaya iniyor ve son düdükle odasına geri dönüyor. Özel konuşacağı isimlerle de idman sonrası odasında görüşüyor. Beşiktaş maçı için Alex, Volkan ve Coin Kazım"la özel görüşmüş. Neler konuştuğunu bence yardımcıları bile bilmiyordur. Takımı tek başına yönetmeyi seviyor.
Başarmak istiyor. Derbinin, Ankaragücü maçından farkı yok onun için. Sistem adamı. Sisteminin hakkıyla uygulanması durumunda yenilmeyecek takım olmadığını tekrar edip duruyor.
Beşiktaş maçıyla ilgili ruh halini sorarsanız, söyleyebileceğim en net şey şudur: (Kimsenin uyarmaması durumunda) Mustafa Denizli"yi tanımaz, elini sıkmaz. Futbol içinde babasını bile tanıyamıyor Aragones.
Mağlubiyet durumunda ne anlatacağı da bellidir: Mayıs"ta görüşürüz!
Cüneyt KARAKAYA


Mustafa Denizli"nin olumlu görüntüsü takıma yansımış durumda. Beşiktaş"ta yüzler gülüyor...

Bir hocanın maça etkisinin ne olduğu hep tartışılır. Futbolcular ile konuştuğumda ortaya çıkan sonuç pek fazla değil... Yani futbolcu şunu diyor, “Maçta saha içindekilerin borusu öter. Ancak maç saatine kadar hocanın..” Hocanın yapacağı karşılaşma esnasında, bir iki hamle, oyuncu değişikliği ve kısmi uyarılardan ibarettir. Şimdi bu bağlamda Mustafa Denizli takımı derbiye nasıl hazırladı ona bakalım. Denizli çok rahat. Diğer maçların aksine, idmanlarda sürekli gülen bir yüz vardı Ümraniye"de. Şu da bir gerçek, hoca; gülerken ağlatır aslında. Ancak bu sefer ki görüntüsü, öyle değildi. İlk kez içten ve rahatlıktan tebessüm ediyordu sürekli. Bu durum oyunculara da yansıdı. Çok rahatlar. İdmanlarda şakalaşmalar, ince hareketler... Kısaca bir "cümbüş" vardı desek abartmış olmayız. Yapılan taktik çalışma ise tam tersiydi. Forma yarışı ve rekabet üst düzeydeydi. Hafta arası Porto maçını izledim. İki karşılaşma mukayese olmaz. Ancak bu görüntüyle, Beşiktaş"ın işi kolay olur!
Kartal"ın artıları fazla. Ancak oyuncuların da dediği gibi bunları sahaya yansıtmaları lazım. Tecrübeli Rüştü çok formda. Toraman, Sivok, Zapotocny, Üzülmez istikrarlı... Ekrem uyum sürecini atlattı. Cisse hayata döndü. Tello patlama yaptı. Forvette Nobre, Bobo ve Holosko zor oyuncular. Geriye sadece Delgado kalıyor. Arjantinli kötü performansını unutturmak istiyor. Bir de Beşiktaş"ın puan avantajı ve Kadıköy destanları(!) var. Böyle olunca Kartal yenilmez diyoruz... Eğer Mustafa Denizli, takımını sürekli ileri doğru oynatırsa Beşiktaş fırtına gibi eser, hocanın da derbi öncesindeki gülüşü, kahkahaya dönüşür!
Orhan YILDIRIM


FENERBAHÇE'DE SON DURUM

PAF derbisi Dereağzı"nda
Saracoğlu"ndaki derbiden önce PAF takımları, Dereağzı Tesisleri"nde karşı karşıya gelecek. Karşılaşma saat 14:00"te başlayacak. Sezona iyi başlayan Fenerbahçe, maç öncesi Beşiktaş"ın 7 puan önünde bulunuyor. Kaybetmesi durumunda Kartal"ın iddiası azalacak.

Alex: Derbi bayramımız
Derbilerin Fenerbahçe taraftarı için bir bayram olduğunu söyleyen Kaptan Alex, “Galatasaray"dan sonra Beşiktaş"ı da yenerek, bu bayramı sürdüreceğiz” iddiasında bulundu. Beşiktaş maçının kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Sambacı, “Çünkü yenilirsek, şansımız iyice azalacak” diye konuştu.

Boaz Myhill iddiası
Daha önce Galatasaraylı Servet"i Marsilya"nın istediği haberini yazan Fransız internet sitesi www.footbal.fr, bu kez de Fenerbahçe"nin, Hull City kalecisi Boaz Myhill"in peşinde olduğunu ileri sürdü. İngiliz The Sun Gazetesi de, Sarı-Lacivertliler"in, 1982 doğumlu, 1.91 boyundaki kaleci için harekete geçtiğini yazdı.

Kiev maçı biletleri
Fenerbahçe"nin 10 Aralık"ta Dinamo Kiev ile deplasmanda oynayacağı Şampiyonlar Ligi son maçı için Sarı-Lacivertli taraftarlara ayrılan biletlerin satışına başlandı. Biletlerin Saracoğlu Stadı maraton alt kombine kart merkezinden, pasaport fotokopisi, seyahat ve konaklama bilgileriyle birlikte 30 Euro"ya alınabileceği duyuruldu.

6 maçtır yenilmiyor
Kanarya, ezeli rakibi Beşiktaş"a karşı son senelerde büyük üstünlük kurmuş durumda. Kartal"a karşı son yenilgisini 2004-05 sezonunda 4-3"lük skorla Kadıköy"de alan Fenerbahçe, daha sonra oynadığı 6 maçta yenilgi yüzü görmedi. Bu maçların 4"ünü kazanan Sarı-Lacivertli ekip, 2"sinden de beraberlikle ayrıldı. Fenerbahçe, 4 galibiyetin 3"ünü İnönü, birini Saracoğlu"nda elde etti.



BEŞİKTAŞ'TA SON DURUM

Demirören maça gidiyor
Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, bugünkü derbide Şükrü Saracoğlu Stadı"nda olacağını açıkladı. FANATİK"e konuşan Demirören, “Takımla birlikte kampta olacağım ve Kadıköy"e geçeceğim. Skor ne olursa olsun, centilmenlik ve dostluğumuzun ne kadar büyük olduğunu göstereceğiz. Aziz Başkan ile iyi ilişkiler içindeyiz. Bu derbinin herkese örnek olacağına inanıyorum” dedi.

Ekrem: Başka şansımız yok
Siyah-Beyazlı kulübün internet sitesine açıklama yapan Ekrem Dağ, Fenerbahçe derbisiyle ilgili, “Sadece 3 puanı düşünüyoruz” dedi. Kariyerindeki ilk derbiye çıkacağını dile getiren Ekrem, “Sakinim, panik yapmıyorum. Ben de diğer arkadaşlarım gibi galibiyete nasıl katkıda bulunurum diye
düşünüyorum. Takımdaki herkes şampiyonluğu düşünüyor, başka şansımız yok. Şampiyon olmalıyız” diye konuştu.

Nostalji rafa kalktı
Kadıköy"de son yıllarda oynanan maçların büyük bölümünde 100. yılda giydikleri nostalji formasıyla sahadaki yerini alan Beşiktaş, bu sezonki formalarıyla boy gösterecekler. "100. yıl ruhu"nu canlandırmayı hedefleyen Kara Kartallar, Şükrü Saracoğlu"nda en son Pancu"nun kaleye geçtiği maçı kazanmışlardı.

İdo ek sefer düzenliyor
İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), Kadıköy"deki zorlu karşılaşma için ek deniz otobüsü seferleri düzenleyecek. Yapılan açıklamada, dev maç öncesinde Bakırköy"den Kadıköy"e saat 16.00, 17.00 ve 17.50"de, maç bitiminde de Kadıköy"den Bakırköy"e saat 21.35"de ek sefer yapılacağı duyuruldu.

Divan Kurulu bugün yapılıyor
Beşiktaş"ın 2008 yılı 3. Olağan Divan Kurulu Toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Ceylan Intercontinental Oteli Dolmabahçe Salonu"da saat 10.30"da başlayacak toplantıda, son gelişmeler masaya yatırılacak.