Çobançeşme Mahallesi’ndeki Kudretsaraçoğlu İlköğetim Okulu’ndan bir öğrenci dün sabah, okulun karşısındaki Yayla Market’te bir torbada toz halde gördüğü maddeyi şekerleme diye hem kendi hem de arkadaşları için satın aldı. Teneffüste ürünü arkadaşlarına dağıtınca, öğrenciler paketleri iştahla açarak yemeye başladı. Bir kısmı tadını beğenmediği renkli tozu, ağzından çıkarırken, bazıları da birazını yedikten sonra paketi attı. Renkli tozdan yiyen 20 çocuktan bazıları derste şiddetli karın ağrısı çekmeye başladı. Öğrencilerin halini gören sınıf öğretmeni Seyhan Güler Vanlı, durumu hemen okul müdürüne anlattı. Çocuklar ambulanslarla Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Özel Safa Hastanesi, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Çocuklarının hastalandığını öğrenen veliler de okula ve hastanelere akın etti.

Market sahibi gözaltında

Mideleri yıkanan çocukların ifadesi doğrultusunda polis, Yayla Market’in sahibini Durmuş Koçyiğit’i gözaltına aldı. Patlayan şekeri de inceleyen polis, ambalajında üretim yeri, tarihi, firma bilgisi, ne için kullanılacağı belirtilmeyen renkli ürünü, piyasaya süren firmayı bulmaya çalışıyor.

9 yaşındaki Mehmet Emre Ergün’ün babası Dursun Güven, “Bu toz birbirine yapıştırılıyormuş. Üzerine vurulduktan kısa süre sonra da patlıyormuş. Oğlum ve arkadaşları bunu şekerleme diye yemiş. Bu tür patlayıcıların satıldığı yerler denetlensin. Yoksa Aydın’da çatapat yediği için ölen 4 yaşındaki Narin Ertaş gibi vakalar tekrarlanır” dedi. (vatan)