Torunoğlu, patlama sonucu alev alan halk otobüsüne binmekten son anda kurtulduğunu söyledi. Vücuduna çiviler batan arkadaşını sırtında hastaneye taşıdığını kaydeden Torunoğlu, kendisinin de hafif şekilde yaralandığını belirtti.

Olayı yaşayanların anlattıkları, saldırının boyutunu gözler önüne serdi. Saldırıyı bizzat yaşayan Enes Torunoğlu, "Ben vakfın önünde otobüs bekliyordum. Patlayan otobüse binip Karataş'a gidecektim. Otobüsü durdurmak için önüne geçtim. Patlama anında otobüsün verdiği basınç beni mobilyacının önüne kadar fırlattı. Yanımda bulunan arkadaşlar ciddi hasar gördü. Şu an ağır yaralılar. Benim de birkaç yerim yaralandı. Ama olayın etkisiyle acıları hissetmedim. Arkadaşımı kucaklayıp hastaneye götürdüm. Vücuduna bombanın içindeki çiviler girmiş" şeklinde konuştu.

Bu arada, Kızılay Kan Merkezi'nin önünde büyük bir kalabalık oluştu. Kan ihtiyacının kalmamasına rağmen, vatandaşlar yaralılara yarımcı olabilmek için merkez önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

GAZİANTEP'TEKİ SALDIRIDA HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 9'A ÇIKTI
Gaziantep'te terör örgütü PKK'nın bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 9'a yükseldi.

Patlamada yaralanan ve kaldırıldığı Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Kenan Evren İlköğretim 7. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Sena Büyükkonut, yapılan müdahalelere rağmen sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 9'a yükselirken, yaralıların tedavilerinin devam ettiği bildirildi.