Güngören"deki patlama 8"er dakika arayla konmuş iki bomba ile gerçekleştirildi. Bombaları beyaz poşetle getiren kişiler 2 farklı kamerayla görüntülendi.
Erdal Kılıç'ın haberi

Eylemde kullanılan patlayıcının ise çöp kutusuna özenle yerleştirildiğine dikkat çekilerek bombaların çöp bidonuna ise bir kutu içinde 2 beyaz poşetle konulduğunun tespit edildiği bilgisine ulaşıldı. Ayrıca bombaları yerleştiren kişi ya da kişilerin biri emniyetin olmak üzere 2 farklı kamerayla görüntülendiği öğrenildi.

Dün geceden itibaren İstanbul"da bulunan İç İşleri Bakanı Beşir Atalay ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne gelerek görüşme yaptı. Çıkışta konuşan Bakan Atalay, her ayrıntının teknik birimlerce incelendiğini, göz altılar ve bombanın menşei hakkında da ise bilgi veremeyeceğini söyledi.

Olay yerindeki MOBESE kameraları da dün gece olayın hemen ardından incelemeye alındı. İncelemeler sırasında ilk patlama öncesinde çöp kutusuna poşeti koyan kişi görülüp saptandı. İkinci patlama ile ilgili kamera görüntüleninin incelenmesi ise devam ediyor.

Görüntülerde kargaşanın hakim olması nedeniyle kaçanların yada gözcülük yapanların saptanmasının zor olduğu belirtiliyor.

Milliyet