Söke ilçesi Bağarası beldesine bağlı Yeniköy'de bir bahçede meydana gelen patlamada bir öğretmen ağır yaralandı. Olayın, plastik patlayıcının öğretmenin elinde infilak etmesi sonucu meydana geldiği iddia edildi. Bahçede, kazı çalışmaları başlatıldı.
Edinilen bilgiye göre, Aydın'ın Koçarlı ilçesinde öğretmenlik yapan C.K., dün akşam saatlerinde daha önceden satın aldığı Yeniköy yakınlarındaki araziye geldi. Çevresindeki komşularla da fazla görüşmeyen öğretmen bahçede olduğu sırada bir patlama sesi meydana geldi. Çevre sakinleri patlamının trafo patlaması olduğunu düşünerek olayı önemsemedi. Bir müddet sonra bölgeye gelen ambulans çevre sakinlerine adres sorunca öğretmen C.K ağır yaralı halde bulunarak Aydın'a götürüldü.
Jandarmanın bölgede yaptığı incelemede, patlamanın plastik patlayıcının infilak etmesi sonucu meydana geldiği öğrenildi. Bu arada, aynı bahçede mermilerin de bulunduğu iddia edildi. Olaydan sonra jandarma bölgeyi güvenlik çemberine alarak, Bağarası Belediyesi'ne ait bir iş makinesi ile bölgere kazı çalışmasına başladı. Yetkililer, konuyla ilgili açıklama yapmazken, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü belirtildi.
Bu arada, olayda yaralanan öğretmenin ağabeyinin Ankara'da binbaşı olarak görev yaptığı iddia edildi. -iha