İstanbul Valisi Muammer Güler, Cumhuriyet'in 86. yıl dönümü nedeniyle Dolmabahçe Sarayı Hasbahçe"de resepsiyon verdi. Resepsiyona pastanın içinden çıkan Atatürk damga vurdu.

Resepsiyona, İstanbul Valisi Muammer Güler eşi Neval Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız eşi Ayşe Iğsız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Atatürk"ün manevi kızı Ülkü Adatepe, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, eski 1. Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Ergin Saygun, Şahin Özer, Murat Aksu, Ali Ağaoğlu, Adnan Şenses, Zuhal Topal"ın yanı sıra çok sayıda bürokrat, iş adamı, sanatçı ve gazeteci katıldı. Başörtülü davetlilerin de katıldığı törene, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılarından Zekeriya Öz eşi ve kızıyla katıldı. İstanbul Valisi Muammer Güler ile eşi Neval Güler, konukları Dolmabahçe Sarayı girişinde karşıladı.

-BU GÜZELLİKLER TÜM DÜNYAYA YANSISIN-

Resepsiyonda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş bir konuşma yaptı. Topbaş, konuşmasının ardından butona basarak Boğaziçi Köprüsü ile Kız Kulesi arasında ayrı noktalardan kurulan müzikli havai fişek gösterisini başlattı. Ellerindeki Türk bayraklarıyla 10. Yıl Marşı"nı söyleyen Vali Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Iğsız, Topbaş ve diğer davetliler, gösteriyi coşkuyla izlediler. Gösterilerde "fişek", "kuyruklu yıldız", "renk şelalesi", "çoklu atış" ve "şamandıra"dan oluşan binlerce atış yapıldı.

ATATÜRK FİGÜRLÜ DEV CUMHURİYET PASTASI

İstanbul Valisi Güler, daha sonra eşi Neval Güler, Kadir Topbaş ve 1.Ordu Komutanı Hasan Iğsız eşi ve Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Nusret Taşdelen ile birlikte Dolmabahçe Sarayı"nın bahçesinde Atatürk heykeli çıkan 6 metre boyunda, 4 metre enindeki 3 katlı dev Cumhuriyet pastasını kesti. Vali Güler, konuşmasından önce birlikte pastayı kestiği 10 kişilik ekiple pastayı yapan Pelit Pastanelerinin sahibi Selahattin Ayan ve Atatürk figürünü hazırlayan modacı Faruk Saraç"a teşekkür etti. TBMM açılışında giydiği pelerin ve şapkasıyla milletvekillerini selamlayan Atatürk figürünü bir haftada yapan modacı Faruk Saraç, önümüzdeki yıl denizden havayi fişekler eşliğinde yüzeye çıkan bir Atatürk figürü yapma projesini düşündüğünü söyledi.

CHP'Lİ VEKİLDEN TEPKİ
CUMHURİYET Bayramı nedeniyle İstanbul Valiliği tarafından dün Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen resepsiyonda sahneye gelen pastanın içerisinden Atatürk'ün maketinin çıkartılmasına tepki gösteren CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer, konuyla ilgili İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması için TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi.

CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında İstanbul Valiliği tarafından Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen resepsiyonda sahneye gelen pastanın içerisinden, müzik eşliğinde Atatürk maketinin çıkartılmasını büyük üzüntüyle karşıladığını belirterek, konuyla ilgili İçişleri Bakanı Atalay"ın yanıtlaması için TBMM'ye yazılı soru önergesi verdi. CHP Milletvekili Özer, Bakan Atalay'a şu soruları yöneltti: “İstanbul Valiliği, Cumhuriyet Resepsiyonu'nun organizasyonu için hangi firmayla anlaşmıştır? Bu organizasyon için firmaya ne kadar ücret ödenmiştir? Pastadan Atatürk maketi çıkartma fikri organizasyon firması tarafından mı önerilmiştir? Yoksa İstanbul Valisi Muammer Güler'e ait bir fikir midir? Resepsiyonda sahneye getirilen pasta içerisinden Atatürk'ün maketinin çıkartılmasını bakanlık olarak ulu önderin manevi şahsına yapılmış bir hakaret olarak değerlendiriyor musunuz? İstanbul Valiliği tarafından düzenlenen Cumhuriyet resepsiyonu içerisindeki pastadan Atatürk maketi çıkartılmasıyla ilgili olarak soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz?” - DHA