Kuşadası-Selçuk yolu üzerinde, Pamucak Mevkii'nde faaliyet gösteren Delta Halıcılık'ın birinci kuruluş yıldönümünde, pasta yerine halı kesildi.
Turist rehberleri, seyahat acenteleri yetkilileri ve taşımacılı sektörü temsilcilerinden oluşan kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı kutlama kokteylinde, ayrıca, bundan böyle firmanın bahçesinde, kendi müşterilerine yönelik bir de kebapçının faaliyet göstereceği açıklandı.
İbrahim Demiroğlu tarafından bir yıl önce açılan atölyede Selçuk ilçesine bağlı Zeytin Köy'de ikamet edip Halk Eğitim Merkezi'nce düzenlenen kurslarda halı dokumayı öğrenen bayanlar istihdam edildi. Bu bayanlardan Hatice Arziman ve Elit Akdoğa isimli ana-kızın altı buçuk ayda dokudukları, özel bir sipariş olan 6 metrekarelik Kula halısı tamamlanarak tezgâhtan çıkarıldı. Bu işleme halıcılık dilinde "Halı kesmek" denildiği içn davetliler "Delta Halıcılığın doğum gününde pasta yerine halı kesildi" diye espri yaptılar. Bu arada, Delta Halıcılık Halkla İlişkiler Sorumlusu ve İngilizce-Almanca konferansçı Hatice Uylu koleksiyonlarında devamlı olarak 4 bin beş yüz halı bulunduğunu, çalışanların yüzde 90'ının Denizli Sentez Halıcılık'tan geldiklerini söyledi.