Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan son operasyonla gözaltına alınan 21 kişiden, aralarında iki emekli orgeneral, bir emekli albay ve ATO Başkanı Sinan Aygün'ün de bulunduğu 10 kişi tutuklanarak Metris Cezaevi'ne konuldu. Emekli orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'un devletin güvenliğine ve anayasal düzene karşı suçlar işledikleri gerekçesiyle tutuklandığı öğrenildi.

Eruygur'un ve Tolon'un avukatları, tutuklamalara tepki gösterdi. Ergenekon operasyonunun 6. dalgasında gözaltına alınan 21 kişiden en son hâkim karşısına çıkan zanlılar, Eruygur ile Tolon oldu.

Ergenekon Operasyonu kapsamında tutuklanan emekli Orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur, Metris Cezaevi'nde kaldıkları ilk gece önce karavana yemeği yedi. Paşalar karantina yerine iki kişilik koğuşlara alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde dört gün süren sorgularının ardından Beşiktaş'taki İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilen emekli paşalar, Savcı Zekeriya Öz tarafından sorgulandı. Ergenekon terör örgütünün liderliği suçlamasıyla mahkemeye sevk edilen Tolon ve Eruygur, "Terör örgütü kurmak, liderliğini yapmak, TC. Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından tutuklandı.

Tutuklanan Eruygur ve Tolon'a taze fasulye, pilav ve kompostodan oluşan karavana ikram edildi. Paşalar, bazı ihtiyaçları olduğunu bildirince kantinci evden çağrıldı. Tıraş, temizlik ve bazı yiyecek malzemeleri almalarına imkan sağlandı.

Dört günlük gözaltı süresince ve uzun süren savcılık ifadelerine rağmen sabah 06.30'da kahvaltıya kalktılar. Mönüde beyazpeynir, reçel, zeytin, çay vardı. ATO Başkanı Aygün'e ayrıcalık yapılmadı, diğer mahkumlarla 'karantina'ya alındı.

İstanbul, Zaman