Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, "TSK'ya terörle mücadele konusunda yetki verilmiştir. Bu yetkinin gereklerini de TSK yerine getirecektir. Bu inancımı dile getirmek istiyorum. Bu acılar içimizde yaşadığı sürece mücadele azmimiz de o kadar artacak" dedi.

Orgeneral Büyükanıt, Arnavutluk'un askeri ve milli günü dolayısıyla Swiss Otel'de düzenlenen resepsiyonunda gazetecilerin sorularını
yanıtladı.

Orgeneral Büyükanıt, bugün Şırnak'ta maalesef bir şehit verildiğini anımsatarak, şunları söyledi:
"Böyle günlerde ben sosyal faaliyetlere katılmıyorum. Ancak Arnavutluk ile çok yakın ilişkilerimiz var. Arnavutluk Genelkurmay Başkanımız çok yakın bir kardeşim, arkadaşım. Benden yaşça çok küçük. Ama o Arnavutluk'ta düzenlenen bu tür Türkiye'nin milli günlerinin hepsine katıldı. ona vefa borcumu ödemek istedim. Kardeşim, sevdiğim bir insan.

O da beni abisi gibi seven bir insan. Tabi bugün bir şehit verdik bir operasyonda...

Maalesef görevlerimiz bazen o acımızı içimize gömmemizi gerektiriyor.

Ama acımız içimizde canlı yaşıyor. Ben bu akşam buraya öyle geldim.

Şehidimizin acısı içimde şu anda canlı. Bu şehidimize rahmet ailesine sabırlar diliyorum. Şehidin rütbesi yok. Er, erbaş, uzman, astsubay, subay, general... Onların hepsinin acısı aynıdır. O şehidimizin acısını içimize gömüyoruz. Biz hep o acılarla yaşadık, ama davranışlarımızla o hain terör örgütüne pirim vermememiz lazım. Ayakta kalmamız lazım. Evet teröristler de öldü. İsterse on bin terörist ölsün, bir tane Mehmetçik şehit olmasın, ama bu mücadelenin kaderinde var. O acıyla da yaşanıyor.

Arnavutluk Cumhuriyeti'ne duyduğum, Genelkurmay Başkanına duyduğum saygı ve sevgi beni buruya getirdi. Kolay kolay başka bir yere gitmek de mümkün değildi.

Ben şunu ifade etmek istiyorum; TSK'ya terörle mücadele konusunda yetki verilmiştir. Bu yetkinin gereklerini de TSK yerine getirecektir. Bu inancımı dile getirmek istiyorum. Bu acılar içimizde yaşadığı sürece mücadele azmimiz de o kadar artacak." Resepsiyona Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun ile çok sayıda üst düzey generalin yanı sıra, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson da katıldı. Orgeneral Büyükanıt, Wilson ile kısa bir süre konuştu.
AA