Ağustos ayında yapılacak atamaların ardından Genelkurmay Başkanlığı koltuğuna oturmasına kesin gözüyle bakılan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, TRT'nin Kürtçe yayına başlayacak olmasının faydalı olacağını söyledi.

MHP 'DAĞDAKİLERE JEST' DEMİŞTİ

Hükümetin 'Güneydoğu Paketi' içinde açıkladığı adımlardan biri de TRT'nin bir kanalında Kürtçe yayın yapılması idi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise bu adımı; "PKK'nın dağ kadrosuna yapılan bir jest' olarak değerlendirmiş ve hükümeti eleştirmişti.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, terör örgütünün son harekatlarla önemli darbe aldığını ifade ederek, ''Örgütte Aralık ayından bu yana bir kargaşa yaşanıyor'' dedi.

Genelkurmay Başkanlığı Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığına (ATASE) bağlı Stratejik Araştırma ve Etüt Merkezinin (SAREM) Harp Akademileri Komutanlığı Atatürk Harp Oyunu ve Kültür Merkezi'nde düzenlediği ''Orta Doğu: Belirsizlikler İçindeki Geleceği ve Güvenlik Sorunları'' konulu uluslararası sempozyumda gazetecilere açıklamalarda bulunan Orgeneral Başbuğ, Türkiye'nin imkanları dahilinde Irak sınırını tüm gücüyle kontrol altında tuttuğunu söyledi.

ÖRGÜTTE KARGAŞA YAŞANIYOR

Türkiye-Irak sınırının güvenlik anlamında birinci öncelikleri olduğunu vurgulayan Orgeneral Başbuğ, ikinci önceliklerinin ise İran sınırı olduğunu, Iran'da güvenlik güçleriyle teröristler arasında ciddi çatışmalar yaşandığını kaydetti. Orgeneral Başbuğ, ''Terör örgütü son harekatlarla önemli darbe aldı ve örgütte Aralık ayından bu yana bir kargaşa yaşanıyor'' dedi.

Ne kadar önlem alınırsa alınsın yine de bazı küçük terörist grupların ülkeye sızabileceğini ifade eden Orgeneral Başbuğ, şu anda yurt içinde de terörle mücadelenin her alanda güçlü bir biçimde sürdürüldüğünü söyledi.

TRT'NİN KÜRTÇE YAYINI

Orgeneral Başbuğ, gazetecilerin TRT üzerinden Kürtçe yayın yapılmasının yararlı olup olmayacağı şeklindeki bir sorusu üzerine, ''Bazı yayınlar var. Ben söylemeyeyim biliyorsunuz. Onların çok büyük etkisi var. Eğer onların etkisini kırarsa elbette yararı olur'' diye konuştu.