MANİSA"da 14 Haziran 2007 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin onarımını yaptırdığı Yuntdağı"ndaki Düzlen Köyü İlköğretim Okulu"nun açılışında AKP"li olduğu için dönemin 1"nci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Naim Babüroğlu tarafından “Lütfen fotoğraf karesine girmeyin” diyerek uyarılan, sonrasında alandan çıkarılan Mustafa Uyumaz, bu kez terfi etti. O dönem AKP İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Uyumaz, Manisa AKP İl Başkan oldu.
Parti binasında geniş katılımlı bir basın toplantısı düzenleyen Mustafa Uyumaz, AKP İl Başkanlığı"nı vekaten yürüten Mustafa Bilir"den görevi teslim aldı. Gövde gösterisine sahne olan toplantıya Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Merkez İlçe Başkanı İsmail Önal, İl Kadın Kolları Başkanı Müzeyyen Yoğurtçu, İl Gençlik Kolları Başkanı Selman Alkış"ın yanı sıra çok sayıda AKP"li katıldı. Aynı zamanda Yunt Dağlılar Derneği (YUNT-DER) başkanlığını da yürüten AKP İl Başkanı Mustafa Uyumaz, Manisa"da insan odaklı siyaset yapacaklarını söyledi.
Uyumaz, “AKP Genel Merkezi"nin verdiği kararla önceki gün mazbatamı aldım ve artık resmen görevime başladım. Bu görevimin il, ilçe teşkilatıma, Manisa"ya, Manisalılar"a hayırlar getirmesini diliyorum. Yaklaşık 20 yıldır siyasetin içindeyim. Bu zamana kadar hep insan için hep insana hizmet etmek için siyasette bulundum. Manisa AKP İl Teşkilatı"nın kurucu üyelerinden birisi olarak bugün AKP İl Başkanı olmak bana da nasipmiş. Bundan sonra da insan için, insan odaklı bir siyaset yapacağım” diye konuştu. Bundan sonraki en önemli hedeflerinin yerel seçimlerden başarıyla çıkmak olduğunu vurgulayan Uyumaz, “Manisa Belediye Başkan Adayımız Sayın Bülent Kar ile hizmete devam diyen partimiz 30 Mart sabahı büyük bir coşkuyla başarıyı kutlayacak. Manisa Belediyesi yine AKP"li bir başkana sahip olacak. Tabi bu başarıyı hep birlikte sağlayacağız. Özellikle kadınlarımıza çok iş düşüyor. Kadınsız siyaset şekersiz çaya, gençsiz siyaset de tuzsuz yemeğe benzer. Siyasette kadınlarımıza ve gençlerimize verdiğimiz öneme dikkat çekmek istiyorum. Kadınsız ve gençsiz siyaset düşünülemez” dedi.

“LÜTFEN FOTOĞRAF KARESİNE GİRMEYİN”
AKP İl Başkanı Mustafa Uyumaz"ın adı 14 Haziran 2007 tarihinde, TSK"nın onarımını yaptırdığı Yuntdağı"ndaki Düzlen Köyü İlköğretim Okulu"nun açılış töreninde gündeme gelmişti. 1"nci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Naim Babüroğlu, hatıra fotoğrafı çekildiği sırada grup içerisinde gördüğü, o dönem AKP İl Başkan Yardımcısı olan Mustafa Uyumaz"ı “lütfen fotoğraf karesine girmeyin” diyerek uyarmıştı. Ardından, Uyumaz tören alanından çıkarılmıştı. Albay Beraettin Şahinkaya ile Astsubay Sezgin Demir de Uyumaz"a okul bahçesinden ayrılana kadar eşlik etmişti. Törene YUNT- DER Başkanı olarak geldiğini savunan Mustafa Uyumaz, “Buraya parti kimliğimle gelmedim. Bana yapılan hareket çok yanlış” demişti.

MİLLİYET