Barış Ve Demokrasi Partisi (Bdp) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Gaziantep'teki patlamada hayatını kaybeden infaz koruma memuru Davut Azak'ın taziyesine katılarak, "Asla ama asla ölümden yana değiliz. Bunu herkes yüreğinde hissettiği ve bildiği için Bdp bu kadar halk desteğine sahiptir. Onların çirkin propagandası artık halk tarafından kabul görmüyor. Halk Bdp nedir, Akp nedir, Chp nedir, Mhp nedir çok iyi biliyor" dedi.

Gaziantep'te, 20 Ağustos'ta meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 9 kişiden olan Diyarbakır'ın Ergani ilçesi nüfusuna kayıtlı Davut Azak'ın taziyesine Bdp Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bdp Diyarbakır milletvekili Nursel Aydoğan, Bdp Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ve çok sayıda partili katıldı. Davut Azak'ın baba evini ziyaret eden Demirtaş ve partilileri Davut Azak'ın ailesi karşıladı. Taziye evinde dua okuyan Demirtaş ve beraberindekiler, baba Halim Azak'ı teselli etti.

Burada bir konuşma yapan Bdp Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kendilerinin her zaman mazlum halkın yanında olduklarını söyledi. Böylesi bir katliam ortamında bile daha ilk dakikalarda Bdp'nin nasıl linç edilebileceğinin tartışıldığını kaydeden Demirtaş, "Daha cenazeler yerdeyken, birileri o cenazeler üzerinden Bdp'yi nasıl vurabiliriz, nasıl linç edebiliriz? Bunun hesabına girdiler. Çok acı bir durum ve partimizi sanki Antep katliamının failiymiş gibi linç etmeye çalıştılar. Bu her şeyden önce alçaklıktır. Başka bir şey değil. Alçaklıktır. Kim ki partimizi Antep katliamı nedeniyle hedefe koymuşsa alçaklık yapmıştır. Çünkü bu halk için bu halkın ezilenleri için bu halkın evlatlarının ölmemesi için en fazla mücadele eden çaba sarf eden, bu parti ve halk olmuştur. Bu partinin çocukların, bebeklerin ölümden zevk duyması mutluluk duyması ve bu iddia etmek alçaklıktır. Bu nedenle bir kez daha Antep deki katliamı kınarken lanetlerken, oradaki bütün acıların bizim acıların olduğunu dile getiriyoruz" diye konuştu.

İlk günden beri aslında cenazeye katılmaya yüzü olan tek partinin Bdp olduğunu ifade ettiklerini aktaran Demirtaş, bugüne kadar barışı sağlayan partinin kendi partileri olduğunu savundu. Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz diyoruz ki siyasette çözüm, kardeşlik diyoruz. Bundan daha kıymetli bir şey olabilir mi? Bütün aileler bunun farkında fakat Bdp'yi, Bdp şahsında Kürt halkının linç etmeyi kendine lanetlemeyi kendilerine bir şekilde, çıkar sağlamak için yapıyorlar. Antep katliamını ne kadar net bir şekilde kınıyorsak, Bdp'yi ve Kürt halkını hedefe koyan partilerimizi yakıp yıkan onları da aynı şekilde lanetliyor ve kınıyoruz. Halkımızın acısı bir bütündür. Acılarda ortalaşa ancak sevinçte ortaklaşabilir. Partimizi de parti çalışanlarımız bile sadece bu hedefle hareket ettik. Kürt halkı katliamcı değil. Bdp asla ama asla ölümden yana değildir. Bu herkes yüreğinde hissettiği ve bildiği için Bdp bu kadar halk desteğine sahiptir. Onların çirkin propagandası artık halk tarafından artık kabul görülmüyor. Halk Bdp nedir, Akp nedir, Chp nedir, Mhp nedir çok iyi biliyor. Kim kandan yanadır kim barıştan yanadır halk bildiği için Bdp her gün daha fazla büyür ve halk partisi oluyor. Bu partiyi kuran halkın kendisidir. Büyüten de halkın kendisidir. Biz imanımızla dinimizle, dilimizle kardeşçe yaşamak istiyoruz. Davamızda meselemiz de budur. Kendi topraklarımızda insanca yaşamak istiyoruz. Bdp bunu yapmak isterken birileri katliam üzerinden Bdp'yi vurmaya çalışıyorsa, Kürt halkını lanetlemeye çalışıyorsa bunu yapanları burada bir kez daha kınıyorum. Bu alçaklığa son vermelerini acılı ailelimizin yanında belirtiyoruz. Biz el ele vereceğiz omuz omuza vereceğiz bu kirli düzeni çözeceğiz."

Abi Murat Azak ise kardeşinin hiçbir günahının olmadığını belirterek, "Hiçbir siyasi görüşü yoktu. Namusuyla ekmeğini kazanan devlete çalışan bir memurdu. Ne günahı vardı o bombayla öldü. Faillerin bir an önce bulunmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.