Etkinliğe DP Aydın İl Başkanı Engin Polat, Merkez İlçe Başkanı İbrahim Pehlivan, AÜNAP"lı Önder Nalıncı, parti üyesi Arif Gürdal, Yılmaz Menderes ve yoğun bir partili kitlesi katıldı.
DP Aydın İl Başkanı Engin Polat, konuşmasında 29 Mart sonrası büyük bir zafere imza atacaklarını belirterek tüm partililerin o tarihe kadar yorulmaksızın çalışmalarını istedi.
Yaklaşık 500 kadar partilinin coşkulu tezahüratları altında DP Aydın İl Başkanı Engin Polat"ın ardından söz alan İlhami Ortekin rakiplerini gerçekleri halktan gizleyip sinsi siyaset yapmakla eleştirerek, “7 bin oyu var dedikleri demokratların, sadece bu salonda 10 bin oyları var. 22 Temmuz seçimlerinde bu partiye yapılan tüm ihanetlere, kurulan büyük komplolara rağmen bakın demokratlar yeniden tek yürek, tek saf ve dimdik ayakta. Aydın"ı yönetmeye talip olanların ufku geniş olmalı. Teleferiği yıkıp başkasına kakalayacaklarından bahsediyor. Kakalama lafını kullanan adamdan belediye başkanı mı olur? Bir diğeri de 5 yıl belediye meclis üyeliği yaptı, 100 gram kahveyi, bir kağıt parçasını seçim beyannamesi zannediyor. Sonra halkın karşısına çıkıp, büyük düşün diyor. Başbakandan medet umuyor. Başbakan bu ülkeyi yönetecek, biz Aydın"ı yöneteceğiz. Yok öyle yağma” dedi.
Yerel seçimlerdeki rakiplerini de eleştiren Ortekin, “Diğer aday ise 7 yıldır vekillik yapamadığı halde asalete soyunmuş. 7 yılda Aydın için ne yapmış ortaya koysun, biz de görelim. Halkçı geçinip halkın çocuklarının belediyelerden aldığı bursları kestiren, bu pırıl pırıl vatan evlatlarının okumasının önünü kesen bunlar değil mi?” diye konuştu.
İlhami Ortekin sözlerinin sonunda seçimi yüzde 55 veya üzerinde bir oyla kazanacaklarını da iddia etti.