Delege Osman Akan, “30 ilçeden 29"unu teslim ettiniz. Bayraklı"yı CHP"ye peşkeş çektiniz. Neyin başarısından söz ediyorsunuz? Kral çıplak” diyerek, bağırınca gerilen ortamda, ilçe başkan adayı Mikail Bilici"nin rakiplerini eleştirmesi ile partililer boğaz boğaza geldi.AKP Bayraklı İlçe Kongresi"nde İsmail Sarı, Mikail Bilici ve Erdal Seyitler ilçe başkanlığına aday oldu.

Babacan, gergin AKP kongresine katılmadı

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AKP il kongresine katılmak için gittiği Aksaray"dan salona girmeden döndü. İki adayın yarıştığı kongrede gerginlik tırmanınca divan başkanlığı bile gizli oyla seçildi.

AKP Aksaray il kongresi dün sabah saat 10.00"da başlaması gerekirken, iki grup arasındaki tartışmalar ve gerginlik nedeniyle zamanında başlayamadı. Genel Merkez tarafından desteklenen mevcut il başkanı Latif Ağır ile mali müşavir Aydın Coşgun"un aday olduğu kongrede taraflar arasındaki ilk anlaşmazlık divan başkanlığında çıktı.

Genel merkezin divan başkanı olması için görevlendirdiği Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç"un karşısına Aydın Coşgun"un taraftarları da Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz"ü aday gösterdi. Bu gelişme üzerine başlayan tartışma tırmandı, birbirini yuhalamaya başlayan iki grup arasında çıkabilecek kavgayı önlemek için Çevik Kuvvet ekipleri salona girdi. Sivil polisler de protokol tribünü önünde güvenlik önlemi aldı. Kongrede divan başkanlığı seçiminin gizli oyla seçilmesi kararı alınıp sandıklar kuruldu. Divan başkanlığı seçimi yapılırken tartışmalar salonda tansiyonu artırınca, kongreye katılmak için sabah saatlerinde Ankara"dan gelerek kent girişindeki Ağaçlı Dinlenme Tesisleri"nde gelişmeleri izleyen Babacan, gerginlik nedeniyle kongreye katılmaktan vazgeçti.

POLİS FENALAŞTI

Babacan"ın gitmediği olaylı kongrede, göğsüne tekme darbesi alan bir polis memuru fenalaşınca ambulansla hastaneye kaldırıldı. Birçok partili hafif yaralandı. Kongrede seçime tek aday olarak katılan AKP Aksaray İl Başkanı Latif Ağır ve listesi yeniden seçildi.