Dünyanın en önemli beyin avcısı şirketlerinden Amrop’un Türkiye Başkanı Profesör Dr. Yeşim Toduk, 12 Haziran milletvekili Genel Seçimleri için siyasi partilere yaptıkları adaylık başvuruları kabul edilmeyen bürokratları tek tek arayarak özel sektörde çalışmaya davet ettiklerini söyledi. Amrop’un Türkiye’de düzenlenen ve 55 ülkeden 155 üst düzey danışmanın katıldığı ‘Amrop 2011 Dünya Konferansı’ sırasında Dünya Başkanı Ulrich Dade ile birlikte gazetecilerle sohbet toplantısı düzenleyen Toduk şunları söyledi: 
 
FLAŞ İSİMLER GEÇECEK 
“Hemen ertesi gün adaylık başvuruları kabul edilmeyen bürokratları tek tek aradık. Kendilerine yeni dönemde özel sektörde yönetici ya da yönetim kurulu üyesi olarak çalışmak isteyip istemediklerini sorduk. Özel sektörde deneyimlerinden faydalanılabileceğini ifade ettik.” 
Toduk 78 bürokrattan yarıya yakınından tekrar kamuya dönecekleri yanıtını aldıklarını belirterek “Ancak onlardan bazıları da kamuya dönecek olsalar bile uygun bir fırsatın çıkması durumunda bunu değerlendireceklerini söyledi. Kamuya dönmeyi düşünmediklerini söyleyenler de bizim yönetici havuzumuza dahil edildi. Kısa sürede çok flaş iki üç ismin özel sektöre katıldığını göreceksiniz” dedi. Toduk eski bakanların ve milletvekillerinin deneyimlerinden özel sektörde yararlanmayı düşündüklerini ifade etti. 
 
YABANCILAR TÜRKİYE'DE ÇALIŞMAK İSTİYOR 
Türkiye’de değişen koşulların kendilerine yeni alanları da yarattığını belirten Prof. Toduk şunları söyledi: “Biz her yıl 2-3 şirkete bağımsız yönetim kurulu üyesi buluyorduk. Sayının ayda 20’ye çıkacağını düşünüyoruz. Türkiye’de de 300 Türk yönetici tespit ettik. Bize başvuran şirketlere öneriyoruz.” Türkiye’nin kriz nedeniyle Batılı profesyonel yöneticiler için 2009’dan beri bir çekim merkezi haline geldiğini belirten Toduk şunları söyledi: “Bizi o tarihten beri her hafta İtalya, İspanya, Yunanistan, ABD gibi ülkelerden genel müdürlük yapmışlar iş için arıyor.”