MHP Antalya İl Teşkilatı'nın Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlediği İl Divan Toplantısı'nda konuşan Toskay, başörtüsü konusunda MHP'nin ilkelerinden hiç taviz vermeden prensiplerini uyguladığını söyledi. Başörtüsü konusunda kimseye tuzak kurup, oyun oynamadıklarını ifade eden Toskay, ''MHP'nin amacı, yıllardan beri Türkiye'nin gündemini işgal eden, sosyo-kültürel bir sorun haline gelmiş olan ve halkın inananlar-inanmayanlar diye ayrılmasına neden olan başörtüsü sorununun Türkiye'nin gündeminden çıkarılmasıdır'' dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla ilgili görüşlerini de açıklayan Toskay, MHP olarak karara saygılı olduklarını söyledi. Toskay, şöyle konuştu:

''Ancak bu karar, sosyal ve kültürel bir problem olan başörtüsünü Türkiye'nin gündeminden çıkarmıyor. Sorunu çözmüyor. Şimdi oturup, gerginlik yaratmadan, kavga etmeden, aşırı hareketlerden sakınarak Türkiye'yi düşünen herkesin, aklı başında bir şekilde 'Türkiye'yi bu problemden nasıl kurtarırız, bu tansiyonu nasıl düşürürüz, Türkiye'de demokratik rejimin tehlikeye düşürülmesini nasıl önleriz' diye hareket etmesi gerekir. MHP olarak gerginliklerin taraftarı olmayacağız.''

Partilerin kapatılmasının demokratik rejimlere olumsuz etkiler yaptığını düşündüklerini de vurgulayan Toskay, parti kapatılmasını ilke olarak benimsemediklerini kaydetti.

Toskay, şöyle devam etti:

''Ancak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın ve kuruluş felsefesinin arkasından dolanarak, onları zorlayarak, siyaset yapmayı alışkanlık haline getirmiş olanları hukuk kurallarına göre cezalandırmak en tabii olaydır. Yani partiler kapatılmasın. Ancak Anayasa'ya aykırı siyaset yapanlar hukuka uygun olarak cezalandırılarak siyasetin dışına çıkartılabilirler.''

Toskay, MHP'nin birinci gözettiği konunun Türkiye'de demokratik rejimin sağlıklı bir şekilde çalışması olduğunu sözlerine ekledi.