Aydın Sivil Toplum Platformu(ASTO) Başkanı Veli Tiryaki yerel seçimler öncesi Aydın"da siyasi partilerin halen adaylarını açıklamamasını eleştirdi.
Aydın"ı 5 yıl boyunca yönetecek olan adayların açıklanarak Aydın halkının değerlendirmesine sunulması gerektiğini vurgulayan Veli Tiryaki “Aydın"ın 5 yıllık geleceğini yönlendirecek olan başkan adaylarının bir an evvel çıkıp Aydın"la ilgili programlarını, düşüncelerini açıklamaları lazım. Aydın halkı bunu hak ediyor. Adayların net olarak açıklanması Aydın"da vatandaşların adaylar arasında objektif değerlendirmeler yapmasına fırsat verir” dedi.
Tezgahtan karpuz seçer gibi başkan seçilmemesi gerektiğini söyleyen Veli Tiryaki “Aydın"ın Belediye Başkan adayları bin an önce açıklanarak Aydın Kamuoyunun huzuruna çıkmalı. Adaylar net olarak belli olmadığı takdirde belki medeni cesaretinden dolayı biz ASTO olarak şu an Aydın"da tek aday olarak görülen Boyacı Yaşar"ı destekleyebiliriz. Latifeyi bir kenara bırakırsak tüm Aydınlılar gibi bende Belediye Başkan adaylarının bin an önce açıklanmasını bekliyorum” diye konuştu.