Kılıçdaroğlu, parti sözcülüğünü, Batum'un yerine genel sekreterlik görevine getirdiği Bihlun Tamaylıgil'e verdi.

CHP lideri Kılıçdaroğu, 80 kişilik Parti Meclisi (PM) içinden belirlediği 17 kişilik Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ile ilk toplantısını dün yaptı. 4 saati aşan toplantıda, 16 genel başkan yardımcısı ve genel sekreterin ayrıntılı görev tanımı yapıldı. Toplantıda 'parti sözcülüğü' görevi, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil'e verildi. Böylece genel sekreterlik görevinden alınan Süheyl Batum, sözcülükten de ayrılmış oldu.

Tamaylıgil, toplantı sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Kılıçdaroğlu'nun kurultayda yaptığı vaatlere ilişkin kaynağın nereden bulunacağına yönelik AK Parti'de yoğun eleştirilerin geldiğinin hatırlatılması üzerine Tamaylıgil, "Başbakan'ın 2003'te açıklaması olmuştu 'kaynak Türkiye' diye. Kaynak Türkiye'dir. Önemli olan kaynağın doğru, dürüst ve bilinçli şekilde idare edilmesidir. Kaynağı iyi yönetemiyorsa Sayın Başbakan'ın kendini sorgulamadan geçirmesi lazım. Kaynaklar 14 kalemde. Bizim ortaya koyduğumuz aile sigortası var. İLO'nun gerektirdiği bir başlıktır. Bunu gerçekleştirmek Türkiye'de 14 ayrı başlıkta çeşitli faaliyetler götürmektedir." diye konuştu.

Tamaylıgil MYK üye sayısının genel başkanla birlikte 18 olduğu hatırlatılarak, "Oylamalarda eşit oy çıkması durumunda karar alınamıyor, bu tüzüğe uygun mu?" sorusuna ise "Herhangi bir sorunumuz yok, tüzüğe uygun olarak karar alma mekanizması işleyecektir." şeklinde cevap verdi.
zaman