İngiltere’de yaşayan Pakistan’daki Muhacir Kavmi Hareketi (MQM) partisi lideri Altaf Hüseyin, kara para aklama suçundan tutuklandı. Ancak Hüseyin’nin tutuklandığı haberini, parti yetkilileri henüz doğrulamadı.

Londra polisi tarafından verilen bilgilerde, 60 yaşında bir erkeğin kara para aklama suçundan tutuklandığını ancak yasal sebeplerden dolayı kişinin tam kimliğinin açıklanamayacağı belirtildi.

Tutuklamayı doğrulayan en güçlü kanıt ise İngiltere polis yetkililerinin MQM’in etkin olduğu Karaçi şehrindeki İngiltere konsolosluğunun geçici süreliğine kapatıldığını duyurması oldu.

MQM partisi liderinin 400 bin pound kara para aklamakla suçlandığı bildirilirken, Hüseyin ile ilgili soruşturma geçtiğimiz yıl Temmuz ayında başlatılmıştı.

KARAÇİ DİKEN ÜSTÜNDE

MQM partisinin en güçlü olduğu şehir Karaçi’de tansiyonun artmasından korkuluyor. Sosyal medyaya yansıyan bilgilerde şehrin bazı caddelerinde trafiğin durduğu aktarılıyor.

Ayrıca haberin duyulması ile şehirde silahlı kişilerin 3 kişiyi yaraladığı ve bir otobüsün yanı sıra 10’u aşkın arabanın ateşe verildiği ifade ediliyor.