Tartışmalı maddelerden siyasi partilere kapatma davası açılmasını Meclis iznine bağlayan 8. maddenin oylamasına, bazı BDP'li milletvekilleri de katıldı.

Görüşmeler sık sık tartışmalara da sahne oldu. Anayasa görüşmelerinin 3. günü de koşuşturmayla geçti.

Genel kurul açıldı ama, milletvekillerinin büyük bölümü yerinde değildi. Kurul, gecikmeli de olsa mesaiye başladı.

İki gündür olduğu gibi önce grup önerileri görüşüldü. İlk gerginlik BDP'li Sebahat Tuncel'in bir gün önce söylediği "Bu ülkede savaş var" sözleri yüzünden yaşandı. BDP Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata, Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'in tutumunu eleştirdi.

Ama tansiyonu yükselten BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın sözleri oldu.

Bu gerginliğin ardından Anayasa görüşmeleri, bir gün önce kaldığı yerden devam etti. İlk olarak memurlara grevsiz toplu sözleşme hakkı getiren madde görüşüldü. Teklif paketinin 6. maddesi 336 oyla kabul edildi. Bazı grev yasaklarını kaldıran 7. madde ise Meclis'ten 335 evet oyu aldı.

Ve sıra paketin en tartışmalı maddelerinden birine geldi. Parti kapatmayı zorlaştıran 8. maddenin görüşmeleri tartışmalı başladı, öyle de devam etti.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Meclis'te grubu bulanan tüm partilere parti kapatma konusunda uzlaşmaya davet etti.

Ve tartışmalar sürerken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sesizce Genel Kurul salonuna girdi; AK Parti grubunun arka sıralarında yerini aldı.

Ardından ne kadar evet oyu çıkacağı merak edilen 8. maddenin oylamasına geçildi. Günün sürprizini BDP yaptı. 5 BDP'li vekil, en son kapatılan partinin milletvekilleri olduklarını söylerek, sembolik destek amacıyla olumlu oy kullandı.

AK Parti, ilk üç günün en az oyunu bu maddede aldı. Kritik 330 sınırına daha da yaklaştı.

Vatan