Fransa'da yayınlanan gazeteler, UEFA Kupası'nda Bordeaux'nun G.Saray'a elenmesine geniş yer ayırdılar. L'Equipe, Bordeaux'nun deplasmanda 3 gol atmasına rağmen, elenmekten kurtulamadığını yazdı. “Müthiş bir maç” ifadesini kullanan gazete, “G.Saray'ın inatçı ve kararlı mücadelesinin karşılığını aldığı” yorumunda bulundu. Le Figaro gazetesi ise UEFA'da mücadele eden 4 Fransız takımından sadece Bordeaux'nun elendiğine işaret ederken, “Bordeaux İstanbul'da yıkıldı” ifadesini kullandı.

GOLLER HATALARIN ÜRÜNÜ

Bordeaux bölgesinde yayınlanan Ouest France gazetesi ise teknik direktör Blanc'ın, defanstaki sorunlar yüzünden maçın kaybedilmesine yönelik yorumunu öne çıkardı. Le Parisien gazetesi de son dakika golü ile Galatasaray karşısında elenen Bordeaux takımı için, “parmaklarını ısırdılar” ifadesini kullanarak, Fransız takımının büyük pişmanlık duyduğunu belirtti. Fransız gazetesi, maçın büyük gerilim altında geçtiğini belirtirken, karşılıklı atılan 7 gole büyük defans hatalarının neden olduğunu yazdı.


'Top ondaysa rakip risk altında'

UEFA Kupası'nda Bordeaux'yu eleyen G.Saray'da 2 gol atan Arda Turan, FIFA'nın resmi sayfasında süper yıldız olarak tanıtıldı. 'Arda Turan: Yeni süper yıldız' başlığıyla verilen haberde, “Rakip, top onun ayağındayken her zaman risk altında” ve “Boğaz'ın Altın Çocuğu” ifadeleriyle övgüler yağdırıldı.


UEFA'dan Sabri'ye övgü

UEFA, G.Saray'ın son 16'ya kalmasını, resmi sitesinden “Sabri, G.Saray'ı acıdan kurtardı” başlığıyla duyurdu. Birliğin resmi internet sitesi “uefa. com” daki haberde Avustralyalı Harry Kewell'in golü için “durdurulamaz şut” yorumunda bulunulurken, 3-1'den 3-3'e gelen karşılaşmada son sözü G.Saray'dan Sabri'nin söylediği kaydedildi.