Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün 9 yıl önce öldürülen Doçent Necip Hablemitoğlu cinayetinde ""Parmak izi bulunduğu"" açıklaması kafa karıştırdı. 18 Aralık 2002"de işlenen cinayet bugüne kadar faili meçhul kalırken, olay yerinde sadece 2 adet Ruger marka boş kovan bulunmuştu. Gül"ün ""Parmak izi vardı"" açıklaması, ""Bu izin sahibine neden ulaşılamadı"" sorusunu gündeme getirdi.

Abdullah Gül Strazbur"da yaptığı açıklamada, Başbakanlığı döneminde Necip Hablemitoğlu cinayetiyle özel olarak ilgilendiğini ve ayrıntılı bir çalışma yaptığını anlatmış ve ""Parmak izlerini buldunuz mu?" sorusu üzerine de ""Vardı" demişti. Gül cinayetin yurtdışı kaynaklı olmadığını da açıklamıştı.

Ankara Üniversitesi öğretim üyesi, Doç. Hablemitoğlu, 9 yıl önce Çankaya'daki evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Hablemitoğlu'nun hazırladığı raporlar DGM'de açılan ""Fethullah Gülen"" ve ""Alman Vakıfları"" davalarına dayanak oluşturmuştu. Hablemitoğlu'nun eşi, olay günü sabah saatlerinde evinin önünde dolaşan ve radyo dinleyen üç kişiden kuşkulanıp polisi aramıştı.

Çankaya Portakal Çiçeği sokakta oturan Hablemitoğlu, bir marketten alışveriş yaptıktan sonra evine dönmüş ve 06 TF 647 plakalı mavi renkli Fiat Brava marka otomobilinden inerken saldırıya uğramıştı. 9 mmlik bir tabancayla iki el ateş eden saldırganlar Hablemitoğlu'nu başından vurdu. Bir kurşun başına, diğeri de sol gözüne isabet etti. Cinayet 9 yıldır faili meçhul olarak kaldı.

milliyet