Sağlık Bakanlığı, Doğan Ay adlı çocuğun kopan parmağını diktirmek için 5 hastane dolaştırılmasına ve bu nedenle parmağını kaybetmesiyle sonuçlanan sağlık skandalıyla ilgili soruşturmayı tamamladı. Bakanlık, Özel Medikal Park Sultangazi Hastanesi ve Özel İstanbul Vatan Hastanesi'nin, acil vakalar dışında on gün süreyle hasta kabulünü durdurdu.
10 GÜN ÇALIŞMAYACAK

Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen soruşturma sonucunda, İstanbul'da bulunan Özel Medikal Park Sultangazi Hastanesi, Özel İstanbul Vatan Hastanesi için, ampute parmağın muhafaza şekli kurallarına uyulmaması ve 112 Ambulans Servisi Komuta Kontrol Merkezi'nin devreye sokulmamış olmasından dolayı, 'acil vakalar haricinde on gün süreyle hasta kabulünün durdurulmasına' karar verildi.

REKTÖRLÜĞE HAVALE

Skandal zincirinde yer alan İstanbul Tıp Fakültesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ilgilileri hakkında, hastanın resmi kaydının yapılmaması, hastanın nakledilmemesi ve ampute parmağın muhafaza edilmemesi nedeniyle, raporun İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'ne yollanması yönünde karar alındı. Bakanlık, Vakıf Gureba Hastanesi için de, acil tıp asistanının kendi yetkisini aşan bir şekilde inisiyatif kullanması nedeniyle raporu Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne gönderdi.


İhmal zinciri Doğan'ı parmaksız bıraktı

Sultangazi'de, evlerinin çatısından merdiven boşluğuna düşen 12 yaşındaki Doğan Ay'ın kopan serçe parmağı, büyük bir sağlık skandalına yol açtı. Küçük Doğan'ın kopan serçe parmağıni bir poşete koyan aile, çocuklarını hemen hastaneye götürdü. Ancak, başvurulan 5 hastane de parmağı çeşitli gerekçelerle dikmeyi kabul etmeyince Doğan Ay, parmağını kaybetti. Küçük Doğan'ın babası Nurettin Ay parmağın koptuğu yere tedavi yapılması için bile hastanenin para talep ettiğini ileri sürdü. Basında çıkan bu haberler üzerine Sağlık Bakanlığı, skandalda ismi geçen 5 hastane için soruşturma başlattı.Yeni Şafak