Alanya'nın Demirtaş beldesinde zabıta ekiplerince Gazi Hasan Ali Öz Çocuk Parkı'nda oyun oynayan 7 ve 11 yaşındaki iki kardeşin annesi Ebru Zekiye Hockley adına, çocuklarının ''Belediyeye ait parkta top oynadığı ve parka zarar verdiği'' gerekçesiyle tutanak tebliğ edildi.
 
Tutanağın belediye encümenine sevk edildiğini ve 140 lira ceza uygulanacağını öğrenen Hockley, Demirtaş Belediyesi ile zabıta ekiplerine tepki gösterdi. Ebru Zekiye Hockley, gazetecilere yaptığı açıklamada, cumartesi günü çocuklarına parkta oynamaları için izin verdiğini, ardından üç zabıta memurunun yanına gelerek, çocuklarının parkta ''terbiyesiz davranışlarda bulunduğunu'' öne sürdüğünü ve kendisinden kimliğini istediğini söyledi.
 
Görevlilerin çocukları hakkında tutanak tuttuğunu belirten Hockley, ''Ben de daha sonra belediye başkanı ile görüştüm. Başkan, bana parkta yasak olan bazı kuralların olduğunu, yasayı uyguladıklarını anlattı. Ancak, ben bu para cezasını kesinlikle ödemeyeceğim'' dedi.
 
Demirtaş Belediye Başkanı Mustafa Aras da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5-6 yaşlarındaki çocukların oynayabileceği tahterevalli, salıncak, kaydırak bulunan parkta top oynayan iki kardeşin, diğer çocuklara zarar verdiği gerekçesiyle aileye ceza kesildiğini söyledi.
 
Aras, şöyle konuştu:
 
''Biz aileye çocuklarının parka zarar verdiği için değil, parkta oyun oynayan diğer çocuklara zarar verdiği için ceza kestik. Bu çocuklar oyun parkında futbol oynuyorlar ve parktan ziyade, oyun oynayan diğer çocuklara zarar veriyorlar. Ailelerini birkaç kez uyardık. Diğer ailelerden gelen şikayetler üzerine de küçük çocukları korumak için parkta futbolu yasakladık. Diğer ailelerden gelen şikayetler üzerine de işlem yaptık. Söz konusu park 5-6 yaş grubu çocukların oynayabileceği bir yer. Futbol oynamak isteyen çocuklarımız için de futbol sahası var.''
 
Demirtaş Belediyesi'ne ait zabıta ekiplerince aileye verilen tutanakta, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesince ''Belediyeye ait park içinde çocukların top oynadığı ve parka zarar verdiği'' belirtiliyor.