Kendisi okulu bıraktıktan sonra kız arkadaşının başka bir erkekle birlikte olduğunu öğrenen 18 yaşındaki Şehvaz Akan çılgına döndü. Kız arkadaşını ve birlikte olduğu kişiyi konuşmak için Maçka Demokrasi Parkı'na çağırdı. Ancak Demokrasi Parkı'ndaki 'konuşma' buluşmasına her iki tarafta arkadaşlarını getirince kan aktı. İki grup konuşmak yerine birbirlerine bıçak ve sopalarla saldırdı. Akan boğazı kesilerek can verdi. İki kişi yaralandı. Polis 12 kişiyi gözaltına aldı.

Geçtiğimiz yıl Taksim Ticaret Meslek Lisesi'nde okuyan Şehvaz Akan, ailesinin maddi durumları nedeniyle okulu bırakarak Emirgan'da bir tatlıcıda çalışmaya başladı. Akan, 6 yaşından beri tanıdığı okuldaki kız arkadaşı Buse Kalkandelen'in başka biriyle arkadaşlık etmeye başladığını öğrenince çılgına döndü. Akan önce internet aracılığıyla Kalkandelen'in birlikte olduğu kişiyle tartışmaya başladı. Daha sonra ise konuşmak için önceki akşam saat 19.30 Maçka Demokrasi Parkı'nda randevulaştılar.

Ancak iki tarafta parka arkadaşları ile birlikte gelince konuşmak yerine kavgaya tutuştular. Liseli gençler birbirlerine bıçak ve sopalarla saldırınca kan aktı. Çoğu 17 yaşından küçük ve lise öğrencisi olan kalabalığın bıçaklı sopalı kavgasında Şehvaz Akan'ın sırtına, omzuna ve boğazına aldığı darbelerle kanlar içerisinde yerde kaldı. Yine Emrah İşçan göğsünden, Mehmet Çelenk (23) ise baldırından bıçakla yaralandı.

Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan 3 arkadaştan Şehvaz Akan, hastanedeki tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Asker olduğu öğrenilen Çelenk daha sonra GATA Hastanesi'ne sevk edildi.

Olayı öğrenerek Taksim İlkyardım Hastanesi'ne gelen Akan'ın yakınları sinir krizi geçirdi. Bu arada olay yerinde yaptığı incelemede 2 ekmek bıçağı, kırık sopalar ve şişeler bulan polis kavgaya karıştığını belirlediği 12 kişi ile Burcu Kalkandelen'i ifadelerine başvurmak üzere gözaltına aldı.

SABAH