Yaşları küçük olduğu için evlenemeyen gençler şikayet üzerine yargı önüne çıktı. 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan M.S. sevgilisi ile evleneceğini söyledi. M.S. ise bir çocukları olduğunu belirterek sanıktan şikayetçi olmadı.

Samsun"un İlkadım İlçesi"nde meydana gelen olayda, işsiz olan M.S. ile sevgilisi B.Y. 2009 yılının Ocak ayında bir parkta buluştu. Burada girdikleri cinsel ilişki sonrasında küçük kız hamile kaldı. 3 ay sonra ailesi tarafından hastaneye götürülen M.S."nin hamile olduğu ortaya çıkınca, doktorlar durumu Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirdi. Savcının talimatıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan M.S., çıkartıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 15 yaşından küçük kızla ilişkiye girmek suçundan 15 yıl kadar hapis cezası istemiyle hakkında dava açıldı.

"NASIL OLSA EVLENECEĞİZ DİYE"

Samsun 1"inci Ağır Ceza Mahkemesi"nde bugün ilk kez hakim karşısına çıkan sanık, B.Y."yi sevdiğini söyleyerek, “Birbirimizi seviyorduk. İleride evleneceğimiz için cinsel ilişkiye girdik. Hamile olduğu ortaya çıkanca birlikte yaşamaya başladık. Bir de çocuğumuz var. Resmi nikah yapmak için B.Y."nin yaşının dolmasını bekliyoruz” dedi.

Duruşmaya katılan küçük anne B.Y. de sanıktan şikayetçi olmadığını belirtereık, “Ben kendi rızamla onunla ilişkiye girdim. Bir oğlumuz var ve evleneceğiz” diye konuştu. Mahkeme B.Y."nin yaşının tespit edilmesi için Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi"ne gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi. DHA