Belediyelerin toplu kesim alanlarını tercih etmeyen halk yol kenarlarında ve çocuk parklarında kurban kesti. İstanbul’da ise deniz adeta kırmızıya boyandı.

Kaçan kurbanlıklar, kendilerini kesen acemi kasaplar ve izinsiz yerlerde kesilen hayvanlar... Kurban Bayramı’nın klasiği haline gelen bu olaylar her yıl olduğu gibi bu sene de yaşandı. İstanbul’da kurban ibadetini yerine getirmek isteyen bazı vatandaşlar, sokak araları ve park alanlarında kesim yaptı. Belirlenen yerlerin dışında kesim yapılması, görüntü ve çevre kirliliğine yol açtı. Ayrıca Çengelköy sahili her sene olduğu gibi kesimlerin ardından kırmızıya döndü.

Kurban fiyatları düştü
İlçe belediyelerine bağlı zabıta ekipleri, uyarılara rağmen kesim noktaları dışında, sokaklarda kurban kesenlerin peşine düştü. Şikayet ve denetim yoluyla saptadıkları bu kesimler nedeniyle vatandaşlara 70’er lira para cezası kesti. Bayramın ilk gününde kurbanlık satışlarında da hareketlilik devam etti. Bayram öncesi 600 liradan başlayan küçükbaş hayvan fiyatları 500 liraya inerken, büyükbaş hayvanların ise iki bin liradan bin 800 lira seviyesine düştüğü gözlendi.

Kasap hayatını kaybetti
Çorum’da bir kurban kesim yerindeki raylı sistem çöktü, raydaki aparta takılı hayvanların altında kalan Murat Yıldız isimli kasap, hayatını kaybetti. Özel bir kurum tarafından Çepni Mahallesi’ndeki Hıdırlık mevkisine raylı sistemle hayvan kesim yeri oluşturuldu. Hayvan kesmek için, yaklaşık beş metre yükseklikteki raylı sisteme çıkan 31 yaşındaki kasap Murat Yıldız (31) sistemin çökmesi üzerine kesilmiş hayvanlarla birlikte yere düştü.
taraf