Gençlik Servis Merkezi bünyesinde Didim"e gelen 19 Öğrenci Yeni Mahalle"de bulunan boş alanda sürdürdüğü çevre düzenlemesi ve park çalışmasını Belediye Başkanı Mümin Kamacı yerinden gördü ve öğrencilerle bir araya geldi. Aralarında Bilkent Üniversitesi öğrencisi Şahika Uçtum ve ODTÜ öğrencisi Efe Uzel"den oluşan 2 Türk öğrenci ile 5"i Almanya"dan 2"si Sırbistan"dan 4"ü Güney Kore"den 3"ü Japonya"dan 2"si İngiltere"den 1"i de Çek Cumhuriyetinden gelen toplam 19 öğrenci Didim Belediyesi çalışanları ile Didim"e park kazandırmak için çalışıyor.
Öğrencilerin sürdürdüğü çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Kamacı, “6 yıldan bu yana Gençlik Servis Merkezinden gelen öğrenciler Didim"de çalışmalara yapıyor. Dünyanın bir çok yerinde öğrenciler burada buluşuyor. Bu ilçemizin tanıtımı açısından da önemli… Bugün burada park yapıyorlar. Belediye olarak da bizde deste veriyoruz. Önümüzdeki günlerde parkı hizmete açacağız. Öğrencilere de katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Grup Lideri Efe Uzel de bu etkinliklerin her yaz düzenli olarak yapıldığına söyleyerek, “Türkiye"nin 15 ayrı beldesinde üniversite, belediye ve çeşitli kurumlar işbirliğiyle 20 ayrı uluslar arası çalışma kampı düzenleniyor. Didim"deki bu etkinliğimiz 15 gün sürecek. Bu kampların temel amacı gençlerin gönüllü enerjilerini toplumsal kalkınma projelerine kanalize etmek ve gençler arasında uluslar arası dostluk bağlarını geliştirerek dünya barışına hizmet etmektir. Biz bu çalışmanın içinde yer almaktan mutluyuz” diye konuştu.