Taraf gazetesinin haberine göre, saldırıya ilişkin soruşturma başlatan Kandil'deki yönetimin, eylemi yapan birimlerden ayrıntılı rapor istediği ve rapor sonucuna göre emri veren ve tetiği çeken PKK'lıların yargılanacak.
 
Büyük tepkiye neden olan eylemin ardından Kandil'deki PKK yönetimi örgütün askeri kanadı HPG'den rapor istedi. Kandil'deki sözde HPG Anakarargah Komutanlığı da soruşturma başlattı ve Siirt Şırnak illerini kapsayan PKK'nın sözde Botan Eyalet Komutanlığı'ndan rapor istedi. Gelen ilk rapor ise eylemin PKK tarafından yapıldığı iddiasını doğruladı. Raporda eylemi 4 PKK'lının gerçekleştirdiği belirtildi ve aracın polise ait olduğunun zannedildiği bildirildi.
 
PKK BATMAN'DA KÜRTLERİ ÖLDÜRMÜŞTÜ
 
PKK'nın Siirt'tekine benzer eylemlerinden biri de Batman'daydı. Demirbilek Köyü Muhtarı ve İHD Batman eski Başkanı Sadi Özdemir, ağabeyi HEP eski yöneticisi Salih Özdemir, kardeşi Sofi Özdemir ile Batman Barosu eski Başkanı Sedat Özevin, bulundukları otomobilin mayına çarpması sonucu hayatını kaybetti. PKK saldırıdan kısa bir süre sonra eylemi yanlışlıkla kendilerinin yaptığını açıklayarak ailelerden özür diledi.