Ekonomide güçlü olmanın yolu üretimden geçer, nasıl ki son dönemde geliştirdiğimiz İHA VE SİHA’lar ile hava savuma sistemimizi bir nebze de olsa rahatlattıysak, aynı şekilde tarım, makine ve endüstri alanında yapacağımız çalışmalar ile kısa sürede ülke ekonomisini şaha kaldırmamız mümkün.

DUBAİ MODELİ;

Yıllarca ülkesinde SIFIR vergi modeli uygulayan Dubai tüm dünya ülkelerindeki yatırımcıların adeta cazibe merkezi oldu vergi ödemek istemeyen insanları ülkesinde yatırıma çağıran bu sistem tüm dünyadaki paranın aktığı bölgelerden biri haline geldi. Sıcaklığı 50 dereciyi bulan çöl adeta Vaha haline geldi. Kesinlikle göz ardı edilmemesi gereken bir sistem.

ÇİN MODELİ;

Devlet destekli bu modelde ise yapılması gereken şey çok basit nasıl mı?

Örneğin tükenmez kalem üreten bir fabrika açtınız tüm dünyada maliyeti 5 TL olan bu kalemi dünya standartlarında kaliteden ödün vermeden 5 yıl boyunca 1 TL’ye sattığınızda ve aradaki zararı devlet bütçesinden karşıladığınızda, tükenmez kaleme ihtiyacı olan tüm ülkeler, kurumlar ve şirketler tükenmez kalem ihtiyaçlarını sizden karşılamaya başlarlar, diğer tüm ülkelerdeki tükenmez kalem üreten fabrikalar bu süreçte iflas edeceğinden dolayı, 5 yıl sonra tükenmez kalemi 10 TL’ye sattığınızda sizle rekabet edecek kimse olmadığından daha önce 1 TL’ye tükenmez kalem alanlar bu sefer 10 TL’ye sizden tükenmez kalem almaya devam edecekler.

Çin devletinin uyguladığı bu model oldukça başarılı olmuş ve ekonomik olarak Çin devleti dünyada sayılı ülkeler arasında yerini almıştır.

PARAYI VEREN BİDEN’İ ALIR

Hepimizin malumu olduğu üzere Amerika’da yapılan seçimlerde devlet bütçesinden seçime katılan adaylara herhangi bir bütçe ayrılmaz, bunun yerine adayların seçim kampanyalarında kullanacakları paranın temini için bağış kampanyaları düzenlenir. Tam da bu nedenle adaylar kendilerine bağış yapanlara karşı besledikleri mihnet duygusu sebebi ile gerek seçim sürecinde gerekse başkan olduktan sonra o bağışçıların sözcülüğünü yaparlar ve kendi devletlerinin çıkarlarına ters düşmediği sürece de bu tavırlarını görev yaptıkları sürece devam ettirirler.

Bir önceki seçimde İsrail ve Rusya’nın ciddi desteğini alan Trump başa geldikten sonraki dönemde görev yaptığı sürece Rusya ve İsrail’in çıkarlarını korumuştur.

Türkiye açısından durumu değerlendirmek gerekirse şu aşamada yapılması gereken bir şey olduğunu düşünmüyorum. Seçimi kazanma şansı olmayan Biden konusunu tartışmak bile yersiz ABD seçimlerini yakından takip eden biri olarak şu öngörümü sizlerle paylaşmak istiyorum;

4 yılda bir yapılan başkanlık seçim analizlerine baktığımızda her ne kadar kamuoyu ile paylaşılan anket sonucuna göre Demokratların adayı Joe Biden yaklaşık 8 puan önde görünüyor olsa da bu seçimi kanaatimizce Trump alacaktır. Zira geçen seçimlerde de Hillary Clinton’ı önde gösteren anket sonuçları da maalesef gerçeği yansıtamamış ve seçimi Trump kazanmıştı.

Yıllardır siyasette aynı politikayı uygulayan ABD derin devleti 2 dönem ŞAHİN tabir edilen ve dünyayı yakıp yıkan birini başkan yaparken sonraki 2 dönem ise ABD’yi dünyaya sempatik gösteren SERÇE bir liderle devam etmektedir.

Ronald Reagan(SERÇE) 1981-1989

BABA BUSH (ŞAHİN) 1989-1993

BİLL CLİNTON(SERÇE) 1993-2001

OĞUL BUSH(ŞAHİN) 2001-2009

BARACK OBAMA(SERÇE) 2009-2017

DONALD TRUMP(ŞAHİN) 2017-2025

Bu analizimiz burada dursun..