CHP'de hiz kimsenin paraşütle bir yere getirilmediğini belirten İlseven, 'Başkanlığım sizin için sürpriz benim için değil' dedi. İlseven'in mesajları şöyle:

BENİM İÇİN SÜRPRİZ DEĞİL
-Son dönemdeki görevlerim nedeniyle mutfağın, ateşin içinde olmadığımı herkes biliyor. Ama örgütte tanınmadığım noktasında, CHP'de paraşütle kimseyi bir yere indiremezsiniz. Tabanın beklentisi olmasaydı bu gerçekleşmezdi. Partimize son zamanlarda katılmış, bize güç vermiş arkadaşlarımızın bizle göz göze gelmediklerinden dolayı dile getirmiş olabilecekleri tepkileri hoşgörüyle karşılıyorum. Ama bunu temel bir yabancılık veya dışarıdan inme olarak kabul etmiyorum.
-Başkanlığım, benim için değil belki sizin için sürpriz olabilir. Pek çok arkadaşım, 'Nebil arkadaşımız il ve ilçe örgütlerinin nasıl olması gerektiğini yıllardır anlatıyordu' diyecek. Ülkede ciddi sorunlar var. Zor bir dönem olmasaydı görevi zaten bize vermezlerdi.
-Bana göre halktan kopukluk, meslekte, iş hayatında, giyimde kuşamda değil, daha ziyade düşünce biçiminde aranmalı. Arkadaşlarımız da, örgütümüz de, görev yapacağımız insanlar da zaman içinde birlikte bunu göstereceğiz.

20 YILDIR PARTİDEYİM
-Birisine teklif götürüp ona şimdiye kadar içinde olmadığı siyaset kulvarını açmak da yöntemdir. Ama biz zaten 20 yıldır partide olduğumuz için her şey doğal akışında gerçekleşti. Sadece Doğan Grubu'nda değil, tüm kariyerimde, siyasetin mutfağıyla işin hassasiyetlerini birbirine karıştırmayan ahlakla yol aldım. Öte yandan Zafer Mutlu'nun etkisi olduğu eleştirilerinde de, ben kendisini çok eskiden beri tanırım.

Yarın bir güneş doğsun bakalım...
Çiçeği burnundaki CHP İstanbul İl Başkanı Nebil İlseven, yeni görevini yarın düzenlenecek törenle Berhan Şimşek'ten devralacak. İlseven, 'İlk adımınız ne olacak' sorusuna 'Yarın bir güneş doğsun bakalım' yanıtını verdi.

Nebahat KOÇ-AKŞAM