Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı Silivri'den tahliye olduktan sonra gazetecilere yaptığı genel basın açıklamasından sonra TRT'ye konuk oldu. TRT Haber'de açıklamalarına devam eden Avcı, Paralel Yapı'nın çalışmalarına halen devam ettiğini söyledi. Yapının durdurulması gerektiğinin altını çizen Avcı TRT Haber'e şu açıklamaları yaptı: 

'İNATLA DEVAM EDİYORLAR' 
"Bu yapının durdurulması lazım bu yapının kendinin ders alması lazım. Halen inatla devam ettiklerini görüyoruz ki bu doğru bir şey değil. Bunun bedelini daha da ağır ödeyebilirler. Türk hükümetinin, Türk parlamentosunun bu yapıyı mutlaka durdurması lazım. Bunun daha ileri gitmemesi lazım. Bu yapıyla beraber hareket eden herkese karşı çok açık tavır alınması lazım. 
 Zaten garipliği hissediyorsunuz. İlk olaylar yaşandığı zaman insanlar acaba dediler gerçekten ciddi bir tahkikatlar mı yapılıyor, "gerçekten Türkiye kendi kirli geçmişini mi temizliyor, gerçekten bir şeyler mi oluyor' diye ama bir müddet sonra bunların böyle olmadığı, hepsinin suni olduğu gözükmeye başladı. Kamuoyu her olayda tepki gösterdi, Ergenekon, Balyoz olayında tepki gösterdi, Şike olayında tepki gösterdi. Bunlar aynı yapının yarattığı şeylerdi. Çünkü benimle ilgili alınan hukuka aykırı dinlemelerde bakıyorsunuz; "futbolla ilgili şikeyle ilgili konuları dinliyoruz' diye başlıyorlar. 

2009'DA BAŞLADILAR 
Daha 2009'un başında bunlara başlandığı görülüyor ki ben evveliyatlarını da biliyorum bunların. Aynı şey bugün toplumun tepki gösterdiği en son İzmir'deki casusluk davasında da devam eden... Hepsi suni delil ve sahte belge üretilerek yapılan şeylerdir. Bu toplumda inanılmaz rahatsızlıklar çıkarıyor, neyse ki Türk toplumu bunlara tepki gösteriyor, Türk basını tepki gösteriyor, bugün de Türk yargısı gerçekten tepki göstererek bunlara "dur" dedi. Yoksa bu toplumda bunlar nifak tohumu eken, toplumu parçalayan şeylerdir, bunlar hiçbir şeye hizmet etmeyen şeylerdir, çünkü adaletin insan vicdanının bozulduğu yerde hiçbir şey doğru ayakta kalamaz. 
 Bugün binlerce insan bu olayların mağduru. Yalnız adı bilinen siyasi davaların değil, adi olayların insanları da bu olaydan çok mağdurlar, güneydoğudaki insanlar bu konudan çok mağdurlar, bugün Türkiye'deki birçok insan bundan mağdur, öğrenciler bundan mağdur. Bu mağduriyetler kısmen giderildi ama Türk parlamentosu, Türk hükümetinin bu mağduriyeti daha fazla gidermesi lazım. 

MAĞDURİYET GİDERİLMELİ 
Nasıl bugün hükümet kendisine yapılanlara tepki gösteriyorsa, aynı şekilde bu toplumun diğer mağdurlarının da telafi edilmesi lazım. Yine bu yapının durdurulması lazım. Bu yapının kendinin ders almazı lazım. Türk hükümetinin, Türk parlamentosunun bu yapıyı mutlaka durdurması lazım. Bunun daha ileri gitmemesi lazım. Bu yapıyla beraber hareket eden herkese karşı çok açık tavır alınması lazım. Yani bunun şu veya bu olması önemli değil. 

HEPSİ ORTAYA ÇIKACAK
Avcı sürecin başından bugüne kadar yaşananların yine uygulayıcıları tarafından harekete geçirildiğini belirterek, Balyoz, Ergenekon ve İzmir'de devam eden casusluk davasında kurmaca deliller üretildiğini ileri sürdü. Gömülen silahların, o silahları bulanlar tarafından gömüldüğünü de iddia eden Avcı, yapının hala canlılığını koruduğunu söyledi