İçişleri Bakanı Ala "Hükümetin altını oyacak, hükümete darbe planları yapacak hazırlıkların" İdris Naim Şahin'in İçişleri Bakanı olduğu dönemde yapıldığını söyledi. Yurtdışına kaçan "Böcek" şüphelisi polis için de Kırmızı Bülten çıkarılacağını söyledi.

ESKİ İÇİŞLERİ BAKANI ŞAHİN'İN, PARALEL YAPIYI KORUMA SORULARINA SERT CEVAP

İÇİŞLERİ Bakanı Efkan Ala, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in, paralel yapıya yönelik kumpas kurulduğu iddiasıyla verdiği soru önergesine sert cevap verdi. Ala, "Hükümetin altını oyacak, hükümete darbe planları yapacak hazırlıkların yapıldığı dönemdir kendi görev yaptığı dönem" dedi. Bakan Ala, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ofisine böcek konulması soruşturması şüphelisi firari polis müdürü için de Kırmızı Bülten çıkarılacağını söyledi.

KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILACAK

AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ala, "Böcek" soruşturmasında 5 şüpheli hakkındaki yeniden tutuklama talebinin kabul edilmesiyle ilgili bir soru üzerine, "Bu büyük bir sorundur, tepkilerin büyük olması da doğaldır. Şimdi yakalama çıkartıldı. Prosedür devam ediyor. Yakalandıktan sonra hüküm icra edilecektir. Bunların idari olarak önemli bir kısmı zaten görevden uzaklaştırıldı, ikisi meslekten ihraç edildi, birisi yurt dışında ve şu anda kırmızı bülten çıkartma çalışmaları başlatıldı. Dolayısıyla bu sorun detaylandırılarak soruşturması devam edecek sorundur. Bu 76 milyonun güvenlik sorunudur" dedi.

HÜKÜMETİN ALTINI OYDULAR

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in paralel yapıya tuzak kurulduğu iddiasıyla verdiği soru önergesiyle ilgili soru üzerine Ala sert konuştu. Ala, "Kendi görev yaptığı dönemde memlekette ne kadar dinlemenin olduğu, yasal olmayan, gayriahlaki dinlemenin olduğu ortalara saçıldı, döküldü zaten. Hükümetin altını oyacak, hükümete darbe planları yapacak hazırlıkların yapıldığı dönemdir kendi görev yaptığı dönem" ifadelerini kullandı.

BU SUÇLARIN HESABI SORULMASIN MI?

PARALEL yapının suçlarının ortada olduğunu anlatan İçişleri Bakanı Ala, "Bu soruşturulduğu zaman kimler bu suçları işlemişse o suçlar tespit edilir ve gereği yapılır. Burada saklı çalışmaya alışmış olanlar, suç ortadayken önemli bir kısmı açığa çıkmışken zannediyor ki yine gizli saklı bir şeyler olacak. Buna gerek yok ki. Bu memlekette bu kadar insanın, din önderlerinin, valilerin, emniyet müdürlerinin, siyasi parti başkanlarının, işadamlarının dinlendiği açığa çıktı. Bunlar soruşturulmayacak mı? Hükümete karşı bir 17 Aralık, 25 Aralık gibi darbe girişimi olmadı mı? Bunların hesabı sorulmayacak mı? Bunların hesabı sorulmadan üstü örtülebilir midir? Bunlar, aslında şu anda tamamen spekülatif, basit itirazlardır. Bunların gereği neyse devletin kuralları içinde yapılacaktır" diye konuştu.

POLİS MİT TIR'INI DURDURAMAZ

Anayasa Mahkemesi'nin 'hak ihlali' kararının ardından tahliye edilen eski emniyet müdürü Hanefi Avcı, Adana'da MİT'e ait TIR'ların durdurulmasını doğru bulmadığını belirterek, "Savcıyım, diyerek devletin kurumlarının her işine karışacağım diye böyle bir görevi yok" dedi. Gaziantep'tekonuşan Avcı, devletin kurumlarının birbirini engelleyemeyeceğini belirterek "Herkesin görevi kanunlarla çizilmiştir. Devlet, bir yerden bir yere bir şey göndermeye karar verirse bu suç değildir. Siyasi sorumluluğu olanlar karar almışsa sorumluluk onlara aittir. Yanlışsa, yanlış politikanın bedelini öder. Buna itirazım yok. Ama ceza hukuku açsısından buna karışamazsın. Karışırsan anarşi çıkar. Devlet mutlaka devlet olacak, devlet dışı hiç kimsenin, hiçbir kurumun devlete alternatifi olmaz" ifadelerini kullandı.