Kartal, devre arası transferine Bursasporlu Yusuf Şimşek ile başladı. Trabzonspor"a imzası an meselesi olan 34 yaşındaki futbolcu, bir anda Beşiktaş"a döndü ve anlaşma sağlandı. Yusuf siyah-beyazlılarla 1.5 yıllık sözleşme imzaladı.
Bordo-mavili takıma katılmak için Antalya"da bulunan ve Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal"ın verdiği antrenman programını uygulayan tecrübeli oyuncu, Beşiktaş için İstanbul"a geldi. Atatürk Havalimanı"nda menajeri Metin Korkmaz tarafından karşılanan Yusuf, daha sonra Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ve bazı yöneticilere buluşarak yemekli bir görüşmeye katıldı. Burada yapılan konuşma sonrasında anlaşma sağlandı.
Trabzonspor"un, Yusuf için, Bursaspor ile 400 bin TL para ve iki futbolcu verme konusunda prensipte anlaştığı ifade edildi. Ancak Beşiktaş, yeşil-beyazlıların 700 bin euroluk isteğini 600 bin euroya (1.2 milyon TL) indirdi. Kartal"ın, para dışında Tuna ve Aydın Karabulut"u da bonservisi ile birlikte verdiği açıklandı. Beşiktaş Yönetimi, yeşil - beyazlı kulüple yaptığı anlaşma çerçevesinde, Aydın"ı üç yıl içinde geri almak isterse, 500 bin TL daha verip, yeniden kadrosuna kazandırabilecek.
Yusuf"un ise önümüzdeki 6 aylık dönemde 300 bin artı maç başı 25 bin lira, gelecek yılda ise 400 bin artı maç başı 30 bin lira alacağı belirtildi. Tecrübeli futbolcu, bugün tekrar Antalya"ya geçecek ve yeni takımına katılacak. Yusuf, Demirören"in başkanlığında Fenerbahçe"de forma giyerek transfer edilen 8. futbolcu oldu.
Mustafa Denizli"nin Yusuf için, “Bizi şampiyonluğa götürür. Büyük maçlarda takımı sürükler” dediği öğrenildi.
Takasta kullanılan Aydın"ın Bursaspor"a gitmeye soğuk baktığı belirtildi. Tedavisi için Almanya"da bulunan genç futbolcuyu Trabzonspor"un hocası Ersun Yanal"ın transfer edilmesini istediği öğrenildi. Tuna ise henüz imzaların gerçekleşmemesi nedeniyle Gaziantep"e götürüldü.