Transfer döneminde Fenerbahçeli oyuncuyu renklerine katmak isteyen Lazio"nun Başkanı Claudio Lotito, “Lugano"yla anlaşmadık çünkü sadece parayla ilgileniyordu. Bana Fenerbahçe"ye dönmek istemediğini söylemişti” diye konuştu

Fenerbahçe ile sözleşmesi sona erdikten sonra birçok kulüple transfer görüşmeleri yapan, fakat bir sonuç alamayan ve tekrar sarı-lacivertlilerle anlaşan Diego Lugano için İtalya"dan şok sözler geldi.
Uruguaylı futbolcunun transfer konusunda adının ciddi olarak anıldığı Lazio Başkanı Claudio Lotito, Radio Radio adlı radyoya yaptığı açıklamada “Lugano sadece parayla ilgileniyordu. O yüzden anlaşamadık” diye konuştu.
“Birkaç hafta önce Lugano"yla anlaşmaya çok yakındım. Ama sonradan fikrimi değiştirdim. Çünkü bende sadece para için oynuyormuş izlenimini uyandırdı” şeklindeki ifadeler kullanan Lotito, “Bana Fenerbahçe"ye dönmek istemediğini söyledi. Ama daha sonra fazla para önerdiler, o da yeniden anlaştı. Bu benim Lazio"da istediğim tarzda bir oyuncu değil” dedi.
İtalyan kulübünün başkanı, bu sözleriyle Uruguaylı futbolcunun Fenerbahçe"ye sadece daha çok para kazanmak için gittiğini iddia etti.

"İstemedik" demişlerdi
Lazio Sportif Direktörü Igli Tare, La Lazio Siamo Noi adlı internet sitesine ağustos ayında yaptığı açıklamasında “Lugano hiçbir zaman bizim transfer listemizde yer almadı. Bir defans oyuncusuyla görüşmelerde bulunduğumuz doğru. Ama Lugano ile bir temasımız olmadı” şeklinde ifadeler kullanmıştı. / DHA