Antalya'da, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde yıllarca işçi olarak çalıştıktan sonra emekli olan 64 yaşındaki Hasan Yörük, aldığı bin liralık emekli maaşı yetmediği için güçlükle geçiniyordu.

Aksu İlçesi'ndeki 2 katlı müstakil bir evde oturan 3 çocuk babası Yörük'ün hayatı, büyük oğlu da dolandırıcılıktan cezaevine girince alt üst oldu. Kızı bir berberle evli olan Yörük'ün, asgari ücretle bir otelde çalışan diğer oğlu ise işten ayrılmıştı. Biriken borçlarını ödeyememeye başlayan Yörük, borcu borçla kapatmak için emekli maaşını teminat göstererek 7 bin lira kredi aldı. Kurtuluşu da şans oyunlarında aradı!

BİR TEK YAZLIK ALDI
Geçen 28 Haziran'da yine sadece 2 kolon Süper Loto oynadı. 30 Haziran'da yapılan çekilişte ise Süper Loto'nun iki talihlisinden biri oldu ve 11 milyon 295 bin lira kazandı. Ağabeyiyle birlikte ortadan kaybolan ve 3 gün sonra geri dönen Yörük, beklenenin aksine, 2 katlı evindeki mütevazı hayatına devam etti. Ehliyeti olmamasına rağmen önce kendisine bir kamyonet aldı. Ardından Elmalı İlçesi'nden 92 bin liraya bir yayla evinin sahibi oldu. Parayı ortak hesap açtırıp bankaya yatırdı. Yanında kalan oğluna 178 bin liraya Mercedes aldı. Bu arada İzmir'de cezaevinde bulunan oğlunun mahkum arkadaşları da Yörük'ten "yardım" istemeye başladı. Yörük, "Başına bir şey" gelmemesi için evladına ayda 40 bin lira göndermeye başladı.

TARLASINA BUĞDAY EKTİ
Kızı ve damadını da unutmayan "talihsiz talihli", 135 bin liralık bir ev ile damadının berberlik yapabilmesi için bir dükkan alıp hediye etti. Ancak bununla yetinmeyen damadı, "Kızını boşarım" diyerek, kayınpederinden sık sık para istemeye başladı. Süper Loto'yu kazanarak parayı bulan ama bu yüzden huzuru kaçan Hasan Yörük, son olarak evinin yakınında 10 dönümlük bir tarla alarak buğday ekti. Bundan sonra çiftçilik yapacağını söyleyen Yörük, hala arkadaşlarıyla kahvehanede okey oynuyor. En büyük mutluluğunun ise köyünde vakit geçirmek olduğunu söylüyor.

SEVENi ÇOKMUŞ!
Hasan Yörük'ü diğer loto milyonerlerinden ayıran en büyük özelliği, kendisini gizlememesi oldu. Aynı köyünde, aynı evinde oturmaya devam eden Yörük, muhtemel risklere aldırış etmedi. Fakat elbette herkesin başına gelen onun da başına geldi. Yörük, hayatında hiç görmediği akrabalarının kendisinden yardım istediğini söyledi.

EHLİYETİ BİLE YOK
Ehliyeti bulunmayan Hasan Yörük, kendisine bir kamyonet aldı. Aracını sadece evinin yakınlarında ya da tarlaya giderken kullanan Yörük, Antalya şehir merkezine gitmek istediği zamanlarda ise ehliyeti olan bir arkadaşından yardım istediğini anlattı.

* Kendisine lüks bir otomobil yerine tarlaya gitmek için kamyonet almayı tercih eden Hasan Yörük, köydeki derme çatma evinde yaşamaya devam ediyor. takvim