Bu müşterek iradeyi yeni bir fırsat penceresi yaratmak için kullanalım” dedi. Başbakanlık Basın Merkezi'nin internet sitesinde, Papandreu'nun gönderdiği 5 sayfalık mektubun bazı bölümleri yayımlandı. Mektubuna “Sayın Başbakan, Sevgili Tayyip” diye başlayan Papandreu, Erdoğan'a ve ailesine yeni yıl dolayısıyla sağlık ve mutluluk dileklerini iletti.

Erdoğan'a, 30 Ekim 2009 tarihli mektubu için teşekkür eden Papandreu şu ifadeleri kullandı: “Biz, Yunanlılar ve Türkler, birlikte çalışarak, istikrar ve işbirliği için bir güç haline gelebiliriz. Temennim, dünyanın diğer bölgeleri için örnek bir model dahi oluşturabilmemizdir... Ege konusunda temel önceliğimiz emniyetli bir ortam yaratmak ve karşılıklı itimat iklimi tesis etmektir. Bu sebeple senin telkininle güçlü bir şekilde mutabıkım. İstikşafi görüşmeleri yeniden canlandırmalı ve bu görüşmelere yeni bir ivme kazandırmalıyız... Kıbrıs konusuna gelince, kalıcı bir çözümün anahtarı, dışarıdan müdahale veya baskı olmaksızın, iki toplumun müşterek gelecekleri konusunda karar vermelerine imkan verilmesidir...” Papandreu, Erdoğan'ı Yunanistan'a davet etti.

ERDOĞAN OLUMLU BULDU

Mektubu “Olumlu ve sorunların çözümü için ümit verici” bulan Erdoğan'ın mesajın sıcak ve işbirliğine yatkın bir dille kaleme alındığını söylediği öğrenildi./yeni şafak