İtalyan ANSA ajansının haberine göre, Papa Franciscus, İtalyan  Piskoposlar Konferansı'nda (CEI) piskoposlara hitap etti.

Cinsel istismar ve para skandallarının rahiplik görevine zarar  verdiğinin altını çizen Papa, piskoposları "firavun gibi değil basit bir şekilde  yaşamaları" konusunda uyardı. Papa, skandallar ve isteksizliğin gençleri  kiliseden uzaklaştırdığına işaret etti.

Para ve şeffaflık konularında endişelendiğini belirten Papa, şunları  kaydetti:

"Esasen, bazen inananların fakirlikten söz etmeyip bir firavun gibi  yaşadıklarını görebiliyoruz. Fakirlikten bahsedip lüks içinde bir hayat sürmek de  zıt bir ifade oluyor. Paranın şeffaflıktan uzak yönetilmesi veya kilisenin  mallarına kişisel mal muamelesi yapılması birer rezillik. Biliyorsunuz ki bazı  piskoposluk bölgelerinde bazı mali skandallar meydana geldi. Bir rahibin  kapasitesinin ötesindeki durumlara kendini sokarak yönlendirildiğini görmek veya  daha da kötüsü örneğin bir dulun parasını dürüst olmayan bir şekilde yönettiğini  duymak beni çok üzüyor. Görevimizi örnek alınacak nitelikte, açık ve ortak  kurallar çerçevesinde sürdürmemiz gerekiyor."

Son yıllarda şeffaflık konusunda CEI çerçevesinde çok yol  katedildiğini belirten Papa, ancak daha fazla çalışılması gerektiğini vurguladı.