Papa Franciscus, sabah saatlerinde Bulgaristan'ın güneydoğusunda  Katoliklerin yoğun yaşadığı Rakovski kentini ziyaret etti.

Daha sonra başkent Sofya'ya geçen Papa, Devlet Mülteciler Ajansının  (DAB) düzensiz göçmenlere denetimli barınak sağladığı bir mülteci kampını ziyaret  etti.

Papa Franciscus, Bulgaristan'daki ziyaretinin sonunda başkent  Sofya'nın merkezinde, "Bağımsızlık" meydanında düzenlenen dini bir törene  katıldı. Papa, bu törende ülkede temsil edilen dinlerin ruhani liderleri ile  birlikte  barış duası okudu.

Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Mustafa Aliş Haci'nin de katıldığı  toplu duada Papa Franciscus, "Sevgi ateşini taşıyan meşalemizle savaşların  buzlarını eritmek istiyoruz." dedi.

Papa Franciscus, duanın okunduğu noktaya yakın Ortodoks ve Katolik  kiliselerin bulunduğunu ve yakın mesafede bir sinagog ve caminin yanı sıra Ermeni  kilisesinin de bulunduğunu belirtti. Farklı dinlerin temsilcilerinin bu  mekanlarda yüzyıllar boyunca buluştuklarını anlatan Franciscus, "Her birimiz,  nerede olursa olsun, Yaradan'a dönerek, ‘Tanrım, senin barışına alet et' diye dua  edebilir." dedi.

Vatikan'ın dini üstünlüğün kabul etmeyen Bulgar Ortodoks Kilisesinin  ruhani lideri Patrik Neofit'in törene katılmaması dikkati çekti.

Papa Franciscus yarın Makedonya'yı ziyaret edecek.