AK Parti Kuşadası ilçe Teşkilatı tarafından caddelere asılan ve üzerinde Teoman, Mehmet Ali Birand, Aydın Menderes ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraf ve söylemlerinin bulunduğu pankartlar, İlçe Seçim Kurulu kararıyla indirildi.
Edinilen bilgiye göre, 12 Eylül'de yapılacak referandum öncesi Kuşadası İlçe Seçim Kurulu tarafından partilerin propaganda çalışmalarını yapabilmesi için İnönü Bulvarı üzerinde kurayla afiş, bayrak ve pankart asılacak yerler belirlendi. Seçim Kurulu tarafından numaralandırılarak, partilere bildirilen afiş, bayrak ve pankart asma yerleri sıraysa partiler tarafından süslenmeye başlandı.
CHP Kuşadası İlçe Örgütü, AK Parti'nin kurayla tespit edilen yerlerin dışında da pankart astığı iddiasıyla İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu. Bugün toplanan ve CHP'nin başvurusu inceleyen ilçe Seçim Kurulu, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın resmi bulunan "Üstünlerin Hukukundan, Hukukun Üstünlüğüne Geçmeye Evet diyorum, Aydın Menderesin fotoğrafı bulunan "Babamın vasiyeti 50 yıl sonra yerine gelecek ", sanatçı Teoman'ın resmi bulunan " AK Parti'yi değil, anayasayı oyluyoruz " ve gazeteci Mehmet Ali Birand'ın resmi
bulunan "Tarafsız, bağımsız yargıya evet " yazılı toplam dört pankartın AK Parti'ye ayrılan yerlerin dışına asıldığını tespit etti.
4 pankartın da indirilmesine karar veren İlçe Seçim Kurulu'nun bu kararını polise tebliğ etmesinin ardından, söz konusu pankartlar indirildi.