İŞTE O HABER

AYDIN'da, MHP il binasının duvarına asılan, üzerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama'nın fotoğrafı bulunan "Sen açıldıkça analarımız ağlıyor" yazılı pankartın geceyarıs indirilmesine MHP'lilerin tepkisi dinmiyor. MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak oluylarım sorumlu olarak Vali Hüseyin Avni Coş'u gösterdi, istifa etmesi veya görevden alınmasını istedi. MHP'liler indirilen pankartın yerine protesto amacıyla siyah bayrak astı.

İstasyon Meydanı'ndaki Gar Restaurant'daki basın açıklamasına MHP Aydın İl Başkanı Hasan Muti, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, MHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Serap Cambazoğlu, Aydın Ülkü Ocakları Başkanı Burak Pehlivan, MHP Merkez İlçe Başkanı Mehmet Uysal ile 300 kadar partili katıldı. Basın açıklamasının yapıldığı restoranın etrafında 600'e yakın polis, önlem amacıyla görev aldı. Partililer, "Vali istifa", "Ülkücü hareket engellenemez" sloganları attı.

Uzunırmak, “Aydın Milletvekili olarak o afişteki ifadeleri ve resimlerin bulunduğu 10 bin tişört bastırıp, Aydın teşkilatımıza hediye edeceğim. Vali Coş, hükümet tarafından Aydın'da tutulmaya devam edilirse her gün sokaklarda "Günaydın Vali bey", dercesine o tişörtlerle karşılaşacak. Bakalım o zaman binadaki pankartı indiren Vali bey, gönüllerdeki pankartı neyle indirecek. Merak ediyorum” dedi.

MHP Aydın İl Başkanı Hasan Muti de “Pankart indirme hadisesinde bina önüne yaklaşık 500 polis çağırılarak, MHP'lileri bir kavganın içerisine çekme gayretlerini esefle kınıyoruz. MHP Türk siyasi hayatında hiçbir zaman devletle karşı karşıya gelmedi, gelmeyecektir” dedi.

"VALİ GÖREVDEN ALINMALI YA DA İSTİFA ETMELİ"

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak da gece yarısı 40 yıllık geçmişi olan bir partiye hukuksuz operasyon düzenlendiğini ve bu yaşananlarda payı olan herkesin hesap vermesi gerektiğini ifade etti. Milletvekili Uzunırmak, “Eğer bu talimatlar, Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından verilmemişse, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş hukuku çiğnemiştir. Bu ilk değil. Vali Coş, geçmişteki yöneticilik hayatından uyguladığı anlayış tarzı Aydın'da devam etmekte. Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'u, hükümetin görevden alması veya kendisinin istifa etmesi gerekir. Eğer hükümet Vali'yi görevden almazsa yabadışı sözlü talimatlar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilmiştir” diye konuştu.
Siyasi partilerin demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu da vurgulayan Uzunırmak, “Devlet yönetiminin her türlü kurumsal, bireysel ilişkilerini düzenleyen yasalardır. Eğer güç kullanımı bu yasaların tanıdığı yasaların dışında olursa buna eşkıyalık denir. İsterse bu eşkıya devlet yöneticisi sıfatına kavuşmuş olsun. İster devletin silahlı gücünü, isterse bir sivili kanun dışı kullanan eşkıyadır” dedi. Türkiye'de geçmişte çok acı olayların yaşandığını ifade eden Uzunırmak, “Devletin kamu gücünü çok yanlış kullandığı zamanlar olmuştur. Geçmişte yaşananları da eleştirerek, bugün geçmişte yaşananlardan daha acısı yaşanıyor. Çağın ve şartların değiştiği bu toplumda bu tür hadiseleri yaşatmaya hiç kimsenin hakkı yoktur” dedi.

HÜKÜMETİN GÖNÜLLÜ PROVAKATÖRÜ İDDİASI

Son günlerde başta Aydın vali Çoş olmak üzere Türkiye'de birçok valinin, hükümetin gönüllü provokatörlüğüne soyunduğunu iddia eden Uzunırmak, “Aydın'da yaşanan olayda Türkiye'de parlamentoda 69 milletvekiliyle temsil edilen 40 yıllık demokrasi hayatımızın vazgeçilmez unsuru haline gelmiş MHP'ye provakatif bir operasyon düzenlendi. Eğer yaşanan bu hadise provokasyon değil ise ben üç gündür, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a ulaşmaya çalışıyorum. Ancak cevap vermiyorlar. Dışarıda gördüğünüz polis gücü konuşlanmasının uygun olmadığını ifade etmek için bakanı aradım. Ama bakan bey herhalde kendisini gece yarısı saat 01.00'da aramamızın sebebini tayin, terfi isteyen AKP milletvekilleriyle karıştırdı” dedi.

MHP il binasında olaylı bir şekilde indirilen afişin, bundan bir ay önce asıldığına da dikkati çeken Uzunırmak, “Ankara'da başbakanın il başkanları toplantısında bu afiş dile getirildi. Bu olay geçtiğimiz Cuma günü provakatif bir şekilde ortaya döküldü. Gece yarısı il binamız önünde 500 polis toplandı. İndirilmek istenen afiş için Cuma günü gündüz Aydın Valiliği tarafından Cumhuriyet Savcılığı'na, afişin indirilmesiyle ilgili müracaat edilmiş. Savcılık pankartta suç unsuru olmadığını ve bu pankartın kendileri tarafından indirilemeyeceği kararını Valilik yetkililerine iletmiş. Bunun üzerine gece 11.30'da başlayan operasyonda, saat 02.30 Aydın Valiliği tarafından Kabahatler Kanunu'na göre ceza kesilerek indirilmek istendi. Polisin konuşlandırıldığı saat 11.30'du. Cezanın kesildiği saat ise gece yarısı 02.30'du. Aydın Belediyesi'nin itfaiyesi kanunsuz bir şekilde oraya getirildi. Belediyenin görev kağıdını, emniyetin görev kağıtlarını sorduğumuzda hiçbir evrak gösterilmedi. Sözlü talimat olduğu bildirildi. Ondan sonra tekrar sözlü talimatla işte 02.30'daki o ceza kesildi” diye konuştu.

VALİ COŞ'A YÜKLENDİ

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'un Nazilli'de tren hattının açılışında yaptığı bir konuşmasını inkar ettiğini iddia eden Uzunırmak, o konuşmanın yapıldığı sırada orada Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'da bulunuyordu. Bakan Yıldırım da Vali Coş'un yanlış yaptığını ifade etmişti. Vali Coş mikrofonda şunu söylemişti; "Milliyetçilik vatan perverlik işini en iyi yapmaktır. Bugünkü hükümet Cumhuriyet hükümetleri içerisinde işini en iyi yapan hükümettir" dedi. Atatürk'ün kurdukları hükümetler bile çöpe gitti” dedi. Uzunırmak, “Vali Coş'un başka bir konuşmasını hatırlattı. Yaşanan terör olaylarında çocuklarımız şehit olurken Vali Coş, "Devlet silah bırakmalıdır" dedi. Bu konuşmayla ilgili elimde ses kaydı var. Bakalım Vali bey, bu konuşmasını da inkar edebilecek mi?” diye tepki gösterdi.

Milletvekili Uzunırmak, Aydın Valiliği'nin uygulamaları ile ilgili tekrar basın toplantısı düzenleyeceğini söyledi.

DHA