Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Süleyman Demirel Üniversitesi"nde (SDÜ) düzenlenen Atatürk"e göre Cumhuriyet, Türk Dili ve Hukuk konulu panele katılım az olunca sinirlendi. Vali Öner, "Burada arabesk sanatçısı olsaydı, bu salon hınca hınç dolardı ve kendisine jilet atanlardan geçilmezdi. Veya şarkıcı adı altında ses ve nota bilgisinden yoksun süslü bir karga çıkmış olsaydı izdiham yaşanırdı" dedi.

Isparta Valiliği ile SDÜ Rektörlüğü'nün birlikte düzenlediği Atatürk"e göre Cumhuriyet, Türk Dili ve Hukuk konulu panel SDÜ Kültür Merkezinde yapıldı. Panele Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Sadık Tural, SDÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Vecihi Kırdemir, Emekli Prof. Dr. Utkan Kocatürk, Gazi Üniversitesi Hastanesi Radyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sedat Işık, SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Bayram Kodaman, vali yardımcıları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri öğrenciler ve davetliler katıldı.

PANELE İLGİ AZDI

SDÜ"deki panele ilginin az olması Isparta Valisi Ali Haydar Öner"i kızdırdı. Türkiye Cumhuriyetinde Mustafa Kemal Atatürk"ün önemine değinerek, “İnanıyorum ki Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı bugün biz Ortadoğu'nun, belli imajı olan, karanlıktan kurtulamayan, çağ dışı tartışmalar içerisinde bocalayan bir ülke ve ulusu durumunda kalırdık” dedi.


SÜSLÜ KARGA GELSE BÖYLE OLMAZDI

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk"e hak ettiği değeri vermemenin insafsızlık olacağına vurgu yapan Vali Öner, şunları kaydetti:
“Burada bir arabesk sanatçısı organizasyonu olsaydı, bu salon hınca hınç dolardı ve kendisine jilet atanlardan geçilmezdi. Veya şarkıcı adı altında ses ve nota bilgisinden yoksun süslü bir karga çıkmış olsaydı salon da izdihamlar yaşanırdı. Özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı sağlayan Atatürk"e karşı vefasızlık edersek mevkiimiz rütbemiz ne olursa olsun hepsi boş demektir. İlgisizlik, kayıtsızlık, gaflet ve delalet hepsi peş peşe düşünülmesi gerekir. Bu gün burada özgürce üniversitemizde okuyabiliyorsak onun sayesindedir. Özgür ve bağımsız bir şekilde bulunuyorsak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk sayesinde olmaktadır. Onun için onu bir an bile unutmamalıyız.”

Konuşmanın ardından panele geçildi. Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Sadık Tural yönetimindeki panelde bilim adamları Atatürk'ü anlattı.