Pamukoğlu, partisinin Aydın il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, seçim çalışmaları kapsamında 17 Nisan'dan beri Türkiye'yi gezdiğini, 12 Haziran'da herkesin HEPAR'ı ülkenin 4. siyasi gücü olarak göreceğini söyledi. 
     Halkın bazı sıkıntılarının bulunduğunu ifade eden Pamukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 
     ''Ekmek ve huzur derdi var. Sıkıntı açık. Ülkenin bölünme ile ilgisi sıkıntısı var. Hükümette Habur'cu bir parti var. Şimdi de özerkçi bir anamuhalefet çıktı. Herkes iyi düşünsün, kafasını kullansın. Öyle 'Biz Atatürk'ün partisiyiz' sözleri öykü oldu. Anamuhalefetin başında özerklik isteyen, 'Ben Kürt demem Türk de demem' diyen, Atatürk adını kullanamayan, 'Ne mutlu Türküm' diyemeyen bir insan var. Herkes uyansın. 12 Haziran seçimleri, bu ülkenin bundan sonra bölünme ile ilgili kaderidir. Herkesin aklı ve fikri var. Ama çok özgür oldukları söylenemez. Hala alışkanlıklarıyla o partiye, bu partiye oy verirlerse, 12 Haziran'dan sonra görürler.'' 
     Pamukoğlu, bir ülkede iyi ya da kötü giden her şeyin bedelini o ülkede yaşayanların ödeyeceğini anlatarak, ''Anayasa'nın Lozan'dan gelen temel ilk üç maddesi ile uğraşıyorlar. Hükümet hep bu iş için vardı zaten. Şimdi anamuhalefetin başına bu kişiyi getirdiler. İster anamuhalefet, ister hükümet, hiç bir zaman Anayasa'nın temel esası olan maddelerle uğraşmasınlar, bunun bedelini ödetirim'' diye konuştu.