Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, partisinin haziranda yapılacak genel seçimlerde, hiçbir partiyle seçim ittifakı yapmayacaklarını söyledi.

Pamukoğlu, Balgat'taki bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, partisinin ekonomik program ve seçim bildirgesini açıkladı. Türkiye'nin ekonomik olarak trajik durumda olduğunu savunan Pamukoğlu, bu nedenle seçim beyannamesinin yanı sıra partisinin ekonomik hedeflerini de ayrı bir doküman olarak hazırladıklarını söyledi.

Türkiye ekonomisinin tamamen yabancılara teslim edildiğini, limanların, madenlerin yabancıların elinde bulunduğunu ileri süren Pamukoğlu, tarım ve hayvancılığın tamamen yerle bir edildiğini, enerjide yüzde 90 dışarı bağımlı olunduğunu savundu.

Eğitimsiz insanların yurttaş bilincine ulaştırılmasının tek yolunun, ekonomik refahlarının artırılması olduğunu ifade eden Pamukoğlu, ''Orta sınıfın başı dik, haysiyetiyle ekonomik gücünü artırmaya yönelik bir program hazırladık'' dedi.

Pamukoğlu, seçim çalışmalarına başladıklarını, haziranda yapılacak genel seçimlere katılacak milletvekili adaylarının yüzde 40'ını belirlediklerini bildirdi.

Son günlerde partisinin bazı siyasi partilerle ittifak yapacağı yönünde iddialar bulunduğunu da hatırlatan Pamukoğlu, yapılan nezaket ziyaretlerinin yanlış anlaşılamamasını istedi. Osman Pamukoğlu, şunları kaydetti:

''Hak ve Eşitlik Partisi, Mecliste veye Meclis dışındaki hiçbir siyasi partiyle kesinlikle ve kesinlikle seçim ittifakı yapmayacaktır. Biz o 40 yıllık, artık pıhtılaşmış partilere karşı olduğumuz için kurulduk. Tek başına, kendi kendine, doğrudan seçimlere gireceğiz. Partilerini bırakır, unvanlarından vazgeçer, HAK ve Eşitlik Partisi'ne Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak gelirlerse Anadolu kartalının güvenli çatısı altına onları da alırız. Hiçbir partiye asla ve asla birlik ve beraberliğimiz olmayacak.''

AA