Parti kuracağını açıklayan Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu “Ben halka bir çağrı yaptım. Rüzgar bekliyordum kasırgayla karşılaştım. Yurdun dört bir yanından arayan vatandaşlarımız partide yer almak istiyor” dedi.

Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, geçen hafta parti kuracağını açıklamış, adının da “Hak ve Eşitlik Partisi” olacağını söylemişti. Pamukoğlu parti ambleminin ise kırmızı zemin üzerinde, sarı güneşin içinden kanatları güneşin dışına taşan, özgürlüğü simgeleyen siyah Anadolu Kartalı olacağını belirtti. Pamukoğlu VATAN"ın bu konudaki sorularını yanıtladı.

Neden parti kurmak istiyorsunuz?

Bugün bu ülkede yaşayıp da az çok okuyan, düşünebilen dinamik bir insanın ülkenin yüzyüze kaldığı siyasi, ekonomik, güvenlik meselelerini görüp siyasi alandan uzak kalması söz konusu olamaz. Bu topraklarda yaşayan kadın erkek herkese düşen bir vatandaşlık görevidir. Siyasi mücadele olmadan bir ülkede mesele ne olursa olsun hiç birinin üstesinden gelinemez. Bugün ülkenin koşulları böyle bir mücadeleye girmemizi gerektiriyor. Benim bu kararı vermemdeki en büyük etken halktan gelen yüksek taleptir.

Bu kararı almanızda ülkenin içinde bulunduğu sürecin etkisi oldu mu?

Bir ülkedeki bütün sorunların en baş sorumlusu ve hem de çözüm getirecek yetkilisi hükümetlerdir. Bir ülkede eşkıyalık, terör, yağma, mafya ve açlık varsa bunların sorumlusu mevcut hükümetlerdir. Bu ülkede görünen şudur yıllar içersinde nesillerin ve kuşakların yaptığı hatalar ve zayıflıkların bedelini tek başına gelecekteki bir nesil ödeyecektir. Bekleyerek, durarak, sızlanarak, şikayet ederek yapılacak herhangi bir şey yoktur. Sıradan bir laf var "elini taşın altına koymak"diye. Bu laf bir işe yaramaz. Eliniz ezilse ne olur siz gene yaşarsınız. Başınızı taşın altına koyacaksınız. İşte bu varolmakla yok olmak arasında bir karardır.

Patinin misyonu neden özellikle huzur ve güven sağlamak üzerine...

Yeryüzünde sadece insanlar değil, tüm canlıların hayvan ve bitkilerin de tek aradığı şey huzurdur. Huzur ve güvenliktir. Huzurun güvenliğin olmadığı yerde canlının kendini iyi hissetmesi mümkün değildir. Devlet de adalet ve güvenliği sağlamak için meydana getirilmiş bir siyasi örgüttür. Bu onun işidir. Onu layıkıyla yapmak zorundadır. Bu nedenle insan, huzur ve güvenlik ve ilk sıradadır. Huzur ve güvenlik için de bütün alanlarda vicdani olarak hak ve eşitliğin tam olması gerekir.

Partide emekli paşalar olacak mı?

Partimizde herkesin bildiği, yüzü eskiyen kamuoyunun tanıdığı zamanında bu işleri yapmış, test edilmiş ve denenmiş insanlar olmayacak. Bizim asker- sivil diye bir ayrımımız yok. Emekli olan hangi meslekten olursa olsun bu ülkenin çocuğu, vatandaşıdır. Herkese bütün mesleklere, kapımız açık.

Aldığınız tepkiler nasıl?

Şu anda yüzlerce müracaat var. Kurucu olarak veya illerde görev almak üzere her meslekten insan başvuruyor. Bunları değerlendireceğiz. Ben parti kuracağımı söyleyip halka bir çağrı yaptım. Bu kadar rüzgar olacağını biliyordum ama yani bir kasırga ve fırtınayla karşılaştım. Hem kurucu olarak hem de şehirler ve ilçelerde görev almak, örgütlenmek isteyenler oluyor. Maddi manevi her şeyi üstleniriz diyorlar. Bu halkın, milletin hareketi.

Peki bu ilginin sizce nedeni ne?

Benim söylediğim budur halk algısı olmadan liderlik olmaz. Burada gerçek bir halk algısı ortaya çıktı. Ülkenin şu andaki siyasi, ekonomik ve güvenlik sorunları nedeniyle halkın morali bozuk. Güven ve huzur istiyor. Bu da halkı arayışa sevk ediyor. Güçlü bir önderlik ihtiyacındalar kendine inanılacak, peşinden gidilebilecek. Sebebi bu olarak değerlendiriyorum.

Maddi kaynağı nasıl sağlayacaksınız?

Halkın maddi ve manevi destekleriyle gerçekleşitereceğiz.

İlk seçimde nasıl bir sonuç almayı planlıyorsunuz?

Bizim hangi sonucu alacağımız, halkın bize güveni ve kararıyla ortaya çıkacaktır.

Partiyi kurduktan sonra neler yapacaksınız?

Hem Trakya hem de Anadolu"yu köy köy, belde belde, şehir şehir dolaşacağız. Sorunları tek tek anlatıp, çareleriyle göstereceğiz. Kararı Türk milleti verecektir.

Anadolu Kartalı neden seçildi?

Osman Pamukoğlu partinin sembolünün neden Anadolu Kartalı olarak seçildiğini şöyle açıklıyor: “Biliyorsunuz kartal özgürlük ve onur sembolüdür. Kartal, yeryüzünden gökyüzüne ve güneşe doğru yani dünyada canlıların hayat kaynağı olan güneşe en çok yükselebilen canlıdır. Ayrıca kartal bulunduğu yerden entrikanın sembolü tilkileri, korkaklığı sembolize eden tavşanları ve kemirgenliğin simgesi olan tarla farelerini keskin gözleriyle en iyi gören, pençeleriyle en hızlı yakalayan canlıdır.”