Gıda Tarım ve Hayvancılık Aydın İl Müdürlüğü, Didim Halk Eğitim Merkezi ve Didim Ziraat Odası işbirliğiyle Didim’e bağlı Akyeniköy beldesinde 09-26 Ocak 2012 tarihleri arasında düzenlenen “Pamuk Toplama Makinesi Operatör Yetiştirme Kursu” 18 kursiyerin katılımıyla sona erdi. 26 Ocak’ta yapılan yazılı ve uygulama sınavına Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdür Vekili Abdülkadir Sağıroğlu, kurs eğitmenleri mühendis Şahin Poyraz, mühendis Barış Taşçı ve mühendis Sedat Ergüldürenler katıldı. Sınav sonunda başarı sağlayan kursiyerler Operatörlük Belgesi almaya hak kazandı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Aydın İl Müdürlüğü ile Nazilli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği çiftçilerden gelen yoğun talep üzerine Nazilli Pamuk Araştırma İstasyonu’nda 06-23 Şubat 2012 tarihleri arasında ikinci bir Pamuk Toplama Makinesi Operatör Yetiştirme Kursu düzenlenmesi kararlaştırıldı.
Düzenlenen kursun pamuk üreticileri için çok faydalı olduğunu ifade eden Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir “Kursun 2012 yılında ilçemizde başlaması bizim için önemlidir. 35 bin dekarlık bir ekim alanı olan pamuk, Didim için vazgeçilmez tarımsal ürünlerdendir. Bu ürünün toplanması artık makineyle yapılması ve bu makine kullanıcılarının bilimsel ve teknik olarak eğitilmesi oda olarak önemsemekteyiz. Gıda Tarım ve hayvancılık İl Müdürlüğü uzmanlarının verdiği böyle kurslara her zaman için her türlü katkıyı vermeye hazırız” dedi.